Vivani breidt Single Origin-serie uit

"Peru is een buitengewoon boeiend cacao-land"

Tholen - Nieuw in de Single Origin-serie van Vivani zijn twee repen die gemaakt zijn op basis van cacao uit Peru. Na de Dominicaanse Republiek en Panama voegt EcoFinia hiermee een derde cacao-land toe aan haar Vivani Single Origin-serie. "Het gaat om twee nieuwe donkere chocoladevariëteiten die allebei vol van karakter zijn: 'Superior Dark 89% Cacao' en 'Superior Dark Ginger Tumeric'. De nieuwe repen zijn vanaf maart verkrijgbaar", vertelt Alexander Kuhlmann namens het in Herford (Duitsland) gevestigde biologische chocoladebedrijf.

De nieuwe Vivani-repen werden tijdens de BIOFACH gepresenteerd. Alexander geeft aan dat de reacties erg positief waren. "Liefhebbers van chocolade houden er van om te experimenteren met verschillende cacaobronnen. Peru is een buitengewoon boeiend cacao-land met een grote verscheidenheid aan cacao. Daardoor waren veel bezoekers tijdens de BIOFACH erg enthousiast over het feit dat we nu ook chocola met Peruaanse cacao als basis in ons assortiment hebben."

'Superior Dark 89% Cacao' en de 'Superior Dark Ginger Tumeric'.

Alexander heeft een goed gevoel aan de beurs overgehouden. "Al met al was de BIOFACH opnieuw een groot succes voor ons. Het is vergelijkbaar met een familiereünie en altijd een goede mogelijkheid voor ons om onze contacten uit het buitenland te ontmoeten, waaronder vele vrienden uit Nederland."

EcoFinia meldt in een persbericht dat geen enkele cacao hetzelfde smaakt. En dat je eigenlijk een chocoladeliefhebber hoeft te zijn om het verschil te proeven. Het enig wat je hoeft te doen is de pure donkere Vivani Single Origin-chocolade proberen. Dan zul je merken dat cacao uit Peru een andere smaak heeft. Het is fruitig, maar toch karakteristiek bitter. Een unieke smaak waardoor cacao uit Peru alom bekend is geworden.

De Superior Dark 89% Cacao-reep (80 gram) is vegan en de reep bevat typisch fruitige Criollo-cacao uit de Peruaanse Andes en is gezoet met hoogwaardige kokosbloesemsuiker. De Superior Dark Ginger Tumeric-reep (80 gram) is ook vegan en de reep is verfijnd met gemalen kurkuma en pikante gemberstukjes. En gezoet met kokosbloesemsuiker.

De nieuwe repen worden geleverd in een milieuvriendelijke verpakking (EcoPack), zoals inmiddels standaard is voor Vivani. De verpakking is bedrukt met inkten die vrij zijn van minerale oliën en de chocolade wordt geproduceerd in klimaatneutrale processen.

Voor meer informatie: kuhlmann@ecofinia.de en www.vivani.de 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven