Nieuw: biologische rauwmelkse geitenkefir

“In 2011 zijn we met de biologische melkgeitenhouderij gestart”, begint Mart-Jan de Jong te vertellen. “Al vanaf 1999 zijn we uit volle overtuiging biologisch en proberen we dat op alle vlakken vorm te geven. We vinden het jammer dat al onze geitenmelk onzichtbaar op de markt komt. Daarom hebben we een eigen product gemaakt van deze gezonde melk: Biologische Rauwmelkse Geitenkefir. We zijn overtuigd van de gezonde werking van deze zuiveldrank.”

“Onze biologische rauwmelkse geitenkefir is een krachtige zuiveldrank met een rijke hoeveelheid voedingsstoffen”, gaat Mart-Jan verder. “De frisse smaak tintelt op je tong. Kefir is  oorspronkelijk een plantje uit de Kaukasus. De geitenkefir zit boordenvol met goede melkzuurbacteriën. Deze bacteriën zorgen ervoor dat de meeste melksuiker omgezet wordt in een licht verteerbare tintelende drank. De geitenkefir is rijk aan vitamines en mineralen en heeft een probiotische werking.”  

“We voegen de biologische kefircultuur toe aan onze biologische rauwe geitenmelk. De kefir fermenteert ruim 24 uur samen met de geitenmelk. Bijzonder aan dit proces is dat de melk niet wordt verhit en is dus niet gepasteuriseerd. Hierdoor blijven de voedingsstoffen die van nature voorkomen in de geitenmelk behouden. Ook is onze geitenmelk niet gehomogeniseerd. Door het fermentatieproces word de rauwe biologische geitenmelk verrijkt met kefircultuur tot probiotica.” 

“Rauwe geitenmelk is lichter verteerbaar dan koemelk. Zo reageren de meeste mensen met lactose-intolerantie wél goed op rauwmelkse geitenkefir, omdat de meeste lactose is omgezet door het fermentatieproces. Het volume dat we op dit moment kunnen produceren, is 400 flesje per dag. Met wat kleine aanpassingen is dit volume uit te breiden. De Kefir wordt verpakt in flesjes van een halve liter. De houdbaarheidsdatum is een maand na productiedatum.”

De biologische rauwmelkse geitenkefir is verkrijgbaar via de groothandel Udea. Voor de consument is de kefir te koop in de Ekoplaza en de andere natuurvoedingswinkels die inkopen bij Udea.

Voor meer informatie:

Mart-Jan de Jong
De Bonte Weide
Benedenkerkseweg 106B
2821 LE Stolwijk
06-29100116
info@debonteweide.nl  
www.debonteweide.nl    


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven