Nieuw in Nederland: Bella Berga biologisch appel-bergamotsap

Bergamot wordt al eeuwen geteeld in het Italiaanse Calabrië. De essentiële olie uit de schil van deze citrusvrucht wordt gebruikt in de befaamde Earl Grey thee én is een hoofdbestanddeel van veel parfums. Het bergamotsap blijft over. Italianen hebben nu de hemelse combinatie met het sap van Noord-Italiaanse appels ontdekt. Bella Berga wordt op 23 en 24 januari in Nederland geïntroduceerd op de Bio-beurs in Zwolle.

Het groene én gezonde goud
In Nederland en België is de bergamot nog relatief onbekend. In Calabrië is de bergamotteelt echter een oude traditie. Sinds 2001 heeft l’oro verde della Calabria zelfs een beschermde D.O.P. status: Denominazione di Origine Protetta “Bergamotto di Reggio Calabria”. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de flavonoïden in bergamot het ‘goede’ HDL-cholesterol verhogen en helpen bij het behoud van gezonde cholesterol- en bloedsuikerspiegels. Het cholesterolverlagende effect van het sap uit Bella Berga is aangetoond door klinisch onderzoek van de Universiteit van Rome Tor Vergata. Het sap is van nature rijk aan antioxidanten, vitamine B en C.

La vita è bella
Appel-bergamotsap is al een grote hit in de Italiaanse horeca. Bergamot figureert niet voor niets in vrijwel alle parfums. Appel-bergamotsap heeft dan ook een onmiskenbare, verleidelijke geur. De smaak is heerlijk fris en opwekkend. Bella Berga bevat geen toegevoegde suikers en is 100% biologisch. Het natuurtroebele sap bestaat uit 80% appel- en 20% bergamotsap. Uit smaaktesten is gebleken dat dit de meest gewaardeerde verhouding is.

No food waste
De essentiële olie uit de bergamotschil is de smaakmaker in Earl Grey thee en hét favoriete ingrediënt van parfumeurs. Omdat het sap wereldwijd nog minder bekend is, blijft dat nu vaak onbenut. Wat Bella Berga betreft komt daar snel verandering in!

Bella Berga is beschikbaar in 250 ml flesjes en 3L Bag-in-Box.

Voor meer informatie:

Mathilde Meijers & José Scholtes-Cretier
Bella Berga B.V.
Rembrandtstraat 6
2671 GD Naaldwijk
ciao@bellaberga.com 
www.bellaberga.com  
www.instagram.com/bellabergajuice 
www.facebook.com/bellaberga 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven