Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Wij willen meer biologische producten verkopen”

België: Carrefour opent in 2019 eerste bio-winkel

Tholen – In 2019 zal de supermarktketen Carrefour weer een stap ondernemen om meer biologische producten bij de consument te krijgen. Zij gaan in het eerste semester van het nieuwe jaar namelijk hun eerste gespecialiseerde bio-winkel openen. “Sinds januari 2018 hebben wij al ongeveer 4000 bio-producten in de winkel”, vertelt woordvoerder Baptiste van Outryve. “Consumenten kunnen op die manier alle benodigdheden bij ons kopen.”

Naast de hyper- en supermarkt en de buurtwinkels, komt Carrefour dus met een nieuw concept in 2019. “80% van de Belgische huishoudens doet nu al boodschappen bij ons. Wij hopen met onze nieuwe winkels ook de andere 20% aan te spreken die liever naar een gespecialiseerde winkel gaat. Door de nieuwe winkel kunnen we tegemoet komen aan de vraag van die doelgroep.” Daarnaast past de opening van de nieuwe winkel ook binnen Act For Food. “Wij willen meer biologische producten aan de consument verkopen. Daar kan deze winkel bij helpen.”

In de nieuwe winkel zal Carrefour nog meer producten aanbieden. “In alle categorieën zullen wij gaan uitbreiden met meer merken. Daarnaast willen wij zoveel mogelijk lokaal werken. Maar we moeten er wel rekening mee houden dat België maar een klein land is, waardoor we wel altijd een deel zullen moeten importeren.”

De opening van de eerste winkel staat gepland voor het eerste semester van 2019. “De eerste winkel zal in het Brusselse komen”, aldus Baptiste. “We weten nog niet precies waar, we hebben nu oog op verschillende locaties. In de toekomst willen we namelijk meerdere bio-winkels openen”, besluit hij.