Geschreven door uitbaters bio-boerderij

Het boek Wolvenkinderen: over buiten spelen en koken

Kinderen spelen steeds minder buiten en toch heeft meer tijd in openlucht doorbrengen alleen maar positieve effecten. Bioboerderij Baarbeekhoeve brengt in eigen beheer een boek uit dat inspiratie biedt voor buiten spelen en koken. 

Link tussen eten en natuur
Wolvenkinderen is het eerste boek (in eigen beheer) van Richard van der Vieren en Roosje Koninckx. Roosje en Richard waren vroeger allebei buitenkinderen. Vandaag zijn veel bomen vervangen door schermen. Zelfgebouwde kampen staan leeg. En smartphones kunnen niet tegen modder. “Wanneer hebben we het afgeleerd om onze eigen helden te zijn?”

Roosje is psychologe en mama van drie dochters. Ze is ook de mede-bezielster van bioboerderij De Baarbeekhoeve. Een plek waar contact met voeding, met de natuur en mekaar centraal staat. Richard is filmmaker en documenteerde jarenlang het leven van artiesten in de internationale muziekindustrie. Hij zag deze hectische wereld door een lens en legde die vast in beelden. Tussen het touren door kwam hij op de Baarbeekhoeve terecht. In deze arena van rust is het idee voor dit boek geboren.

Roosje en Richard waren vroeger allebei buitenkinderen. Vandaag zijn veel bomen vervangen door schermen. Zelfgebouwde kampen staan leeg. En smartphones kunnen niet tegen modder. “Wanneer hebben we het afgeleerd om onze eigen helden te zijn?”

In het boek staan verrassende recepten om bijvoorbeeld je eigen potje te koken op een kampvuur. Aardbeien in mei. Braambessen in augustus. Volop sla en tomaten in de zomer. Zowel zelf groenten telen als met je kinderen naar de lokale bioboer gaan komen aan bod. 

"Wolvenkinderen" is een duurzaam verhaal dat CO2 neutraal werd gedrukt op FSC papier.

Bron: Bio Mijn Natuur


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven