Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geschreven door uitbaters bio-boerderij

Het boek Wolvenkinderen: over buiten spelen en koken

Kinderen spelen steeds minder buiten en toch heeft meer tijd in openlucht doorbrengen alleen maar positieve effecten. Bioboerderij Baarbeekhoeve brengt in eigen beheer een boek uit dat inspiratie biedt voor buiten spelen en koken. 

Link tussen eten en natuur
Wolvenkinderen is het eerste boek (in eigen beheer) van Richard van der Vieren en Roosje Koninckx. Roosje en Richard waren vroeger allebei buitenkinderen. Vandaag zijn veel bomen vervangen door schermen. Zelfgebouwde kampen staan leeg. En smartphones kunnen niet tegen modder. “Wanneer hebben we het afgeleerd om onze eigen helden te zijn?”

Roosje is psychologe en mama van drie dochters. Ze is ook de mede-bezielster van bioboerderij De Baarbeekhoeve. Een plek waar contact met voeding, met de natuur en mekaar centraal staat. Richard is filmmaker en documenteerde jarenlang het leven van artiesten in de internationale muziekindustrie. Hij zag deze hectische wereld door een lens en legde die vast in beelden. Tussen het touren door kwam hij op de Baarbeekhoeve terecht. In deze arena van rust is het idee voor dit boek geboren.

Roosje en Richard waren vroeger allebei buitenkinderen. Vandaag zijn veel bomen vervangen door schermen. Zelfgebouwde kampen staan leeg. En smartphones kunnen niet tegen modder. “Wanneer hebben we het afgeleerd om onze eigen helden te zijn?”

In het boek staan verrassende recepten om bijvoorbeeld je eigen potje te koken op een kampvuur. Aardbeien in mei. Braambessen in augustus. Volop sla en tomaten in de zomer. Zowel zelf groenten telen als met je kinderen naar de lokale bioboer gaan komen aan bod. 

"Wolvenkinderen" is een duurzaam verhaal dat CO2 neutraal werd gedrukt op FSC papier.

Bron: Bio Mijn Natuur

Publicatiedatum: