Morgen fotoreportage

Wisselende reacties op eerste dag Nordic Organic Food Fair

Tholen – De Nordic Organic Food Fair ging gisteren van start in MalmöMässan. Biojournaal ging er een kijkje nemen om een fotoreportage te maken van de Nederlandse en Vlaamse bedrijven. Dit jaar waren er meer dan 30 Nederlanders aanwezig en twee Vlamingen.

Van ijsjes tot dranken tot koeken: op de beurs was het aanbod heel groot. Zo toonde BioSpirits voor het eerst hun aanbod en was Eric Odenwald van Brouwerij de Leckere aanwezig met een nieuwe gin. Nina en Kim van NICE fruitijsjes lieten bezoekers proeven van hun ijs en Tradin Organic wilde vooral hun producten promoten in Scandinavië. Het AGF-gehalte van de beurs was laag, maar er waren drie Nederlandse AGF-bedrijven die een stand hadden: Nautilus Organic, Agrofair Benelux en Bio-center ZANN.

Hein Wolff, Niels Buijsrogge, Johan Groen en Dave de Bakker van Nautilus Organic hebben de trip naar Scandinavië goed benut. “Wij hebben veel klanten bezocht en nu zien we hier ook veel klanten. Zo kun je op korte tijd veel mensen ontmoeten”, aldus de mannen. 

Trouw is met de verschillende merken aanwezig op de beurs. “Ons nieuwe product is de burgermix. Hier hoeft alleen water aan toegevoegd te worden”, vertelt Wouter Stern. V.l.n.r: Richard Westdorp, Wouter Stern en Dirk Kik.

Op de beurs waren niet alleen voedingsbedrijven, maar ook non-foodbedrijven te vinden. Zo presenteerden de mannen van Seepje bijvoorbeeld het assortiment en toonden Johan en Ellen Visser hun aanbod non-foodproducten. Ook verpakkingsbedrijven waren er te vinden: Miron Violetglass toonde bijvoorbeeld het aanbod mironglas, Marc Dokter van Enkev liet bezoekers kennismaken met de GOTS-certificeerde verpakkingen en Spack toonde de nieuwe squeezer-verpakking.

Kelly Rietbroek en Kim de Gast van Love My Veggies presenteren hun assortiment baby- en kindervoeding. “We hebben ook twee nieuwe producten: twee repen en twee spreads, die ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld in yoghurt”, vertelt Kim.

Joep Rooijakkers (links) en Frank Reijnen (rechts) van Health Ingredients Trading hebben nieuwe producten meegenomen naar de beurs: de Healthy Disc. “Dit is een natuurlijke disc van gedroogd fruit, het is een vervanging van repen.”

Qua bezoekersaantallen waren de standhouders wisselend tevreden. Sommige bedrijven zeiden al veel interessante gesprekken gevoerd te hebben, terwijl anderen lieten weten dat ze er meer van verwacht hadden.

Omdat de standhouders vandaag nog aanwezig zijn op de beurs, volgt de fotoreportage morgen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven