Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pelican Rouge lanceert nieuwe bio-koffielijn

Tholen – Op Gastvrij Rotterdam kwam Biojournaal terecht bij Pelican Rouge. Pelican Rouge heeft speciaal voor de horeca een nieuwe bio-lijn gelanceerd: Natural. “Deze lijn is afgelopen week gelanceerd. De lijn bestaat niet alleen uit koffie, maar ook uit bijpassend servies, thee, rietsuikersticks en biologische melk. Kortom een compleet pakket voor de veeleisende horecaondernemer”, vertelt horeca marketeer Mischa Zwaan. “De nieuwe lijn is volledig biologisch, fairtrade en ook nog eens CO2-neutraal.”

“Hoe kan het dat de lijn CO2-neutraal is, zul je nu wel denken”, stelt accountmanager Roger Knecht hardop de vraag. “Dit doen wij door te helpen bij de bron met  bijvoorbeeld het aanschaffen van houtovens aan de families van de koffieboeren op het platteland. Deze fornuizen hebben een schonere verbranding dan de traditionele soort en verbruiken 67,5% minder brandhout. Dit levert een enorme besparing van CO₂ uitstoot en geeft de mensen per dag 3 tot 4 uur extra tijd om andere inkomsten te verwerven."

“In de Natural-lijn hebben we twee melanges: een licht gebrande (Natural N⁰ 201) voor lungo’s en een donker gebrande (Natural N⁰ 202) voor espresso”, aldus Roger. De bonen komen uit Tanzania, Peru, Honduras, Colombia, El Salvador,en Peru.  “In de toekomst zien we ook graag een mooie single origin uit Kameroen voor deze collectie. Daarvoor investeren wij nu in een project in Bamenda, zuster stad van Dordrecht waar onze branderij staat.” Klik hier om een filmpje te bekijken over dit project. 

Daarnaast zet Pelican Rouge ook in op het hergebruik van koffie- en snijafval. “We willen het koffieafval gebruiken voor de landbouw. Maar de huidige regelgeving zorgt ervoor dat we dit niet kunnen gebruiken in een circulair systeem. Voor dit probleem willen wij graag meer aandacht. De dienbladen en afklopbakken zijn gemaakt van snijafval uit de branderij. Hiervoor zijn we op zoek naar mogelijkheden dit in grotere hoeveelheden bij klanten aan te kunnen bieden”, besluit Mischa.

Voor meer informatie:
Pelican Rouge (Brought to you by Selecta)
Calandstraat 41
3316 EC Dordrecht
0786544511
www.selectavending.nl/koffie-concepten/pelican-rouge