Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Softwarepakket berekent voedingswaarden op basis van recepten

Tholen - Al zeven jaar brengt het Zwolse ICT-bedrijf Care4it het pakket Care4Fresh op de markt, specifiek voor de AGF-branche. "We richten ons op het segment bedrijven tot 75 medewerkers”, vertelt Hermen Mensink. In de nieuwste versie van het pakket voegt de automatiseerder een heuse noviteit toe waarbij voedingswaarden op basis van de receptuur automatisch worden berekend.

De ingrediënten konden op basis van de recepten in het systeem al automatisch gegenereerd worden. Een nieuwe functionaliteit is dat op basis van dezelfde receptuur automatisch de voedingswaarden berekend worden, gebaseerd op de netto-hoeveelheid van een ingrediënt. Mocht er een ingrediënt gewijzigd worden, dan kunnen gebruikers een overzicht krijgen waarin de artikelen worden weergegeven die dit als ingrediënt gebruiken. In dit overzicht kan men dan ook de voedingswaarden opnieuw uit laten rekenen of direct aan laten passen.

“We hebben deze module in samenwerking met de Houwers Groep, een geaccrediteerd inspectiebedrijf voor voedselveiligheid, ontwikkeld. Het is een hele klus geweest, maar hiermee hebben we echt unieks voor de markt. Zeker voor de productiebedrijven die tot onze klantenkring behoren, is dat een welkome aanvulling. Maar ook horecagroothandels en andere bedrijven pastafabrieken staan te popelen om ermee te gaan werken. Het genereren van product-etiketten gaat nu vrijwel automatisch,” aldus Hermen.


Het pakket Care4fresh is modulair opgebouwd, wat inhoudt dat de klanten ook alleen voor de modules betalen die ze gebruiken. Modules zijn onder meer inkoop, productie, voorraad, verkoop, facturen, inONE (voor online bestellen), managementinformatie zoals bijvoorbeeld de marge-overzichten en ook koppelingen met weegschalen, barcodes en de bekende financiële pakketten.

"Het grote voordeel van ons pakket is dat we niet zo duur zijn, maar vooral gebruiksvriendelijk. Het instapbedrag is heel laag en we kunnen snel schakelen en de modules uitbreiden. We werken zowel via de eigen computers en servers van de klant als in de cloud. Grote softwareleveranciers hebben vaak prachtige pakketten, maar heel generiek en veel minder geschikt voor de AGF-branche, terwijl bij ons belangrijke aspecten voor de AGF-sector als tracking and tracing en nu de allergenen- en voedingswaardenspeficaties veel overzichtelijker zijn weergegeven”, aldus Hermen.

In de nieuwste versie van het pakket is ook een 'postbussysteem' ontwikkeld, waarbij klanten die het pakket gebruiken onderling orders kunnen uitwisselen, zonder gebruik te maken van derde partijen. "De ingevoerde verkooporders worden automatisch binnen geladen via EDI, dus dat scheelt een hoop tijd", besluit Hermen.

Voor meer informatie:
Hermen Mensink
Care4It
Molenland 2
8024 AL, Zwolle
Tel: 038-7440015
Mob: 06-51086014).
[email protected]
www.care4it.nl