Belgian Brew Factory

Quinoux: biologisch bier op basis van quinoa

Vier Belgische experts uit de voedingssector hebben een nieuw uniek bier op de markt gebracht: Quinoux. Aan het recept van Quinoux werd bijna een jaar lang gewerkt. Het hoofdingrediënt van dit bier is quinoa. Vier vrienden hebben samen het bier ontwikkeld: de bekende traiteur Boxy’s, voedingsdeskundige Amandine De Paepe en The Belgian Brew Factory. In Quinoux zitten verschillende smaken, waaronder groene banaan, frisse bloemen, lychee en appel. 
 
Quinoux is biologisch, maar ook suiker- en glutenarm. Het aanbod van quinoa overstijgt de vraag waardoor de prijzen kelderen en de lokale producenten soms met verlies moeten verkopen. De opbrengst van de verkoop gaat daarom deels naar de quinoaboeren in Peru. 
 
Onlangs sleepte Quinoux de zilveren medaille in de wacht tijdens de ‘Concours International de Lyon’, in de categorie Blonde Ale. 

Voor meer informatie:
Belgian Brew Factory
Kortrijksestraat 103A
8501 Heule
 

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.