Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Denn's Biomarkt wordt nog regionaler

Sinds begin juni heeft de biologische supermarktketen denn's Biomarkt een eigen regiomagazijn bij Großmarkt Inzersdorf in het zuiden van Wenen. Voor de efficiënte belevering van de filialen in Wenen en omgeving staan er bovendien vier vrachtwagens ter beschikking.

De uitbreiding van het regionale aanbod evenals de verkleining van transportafstanden zijn doelen die denn’s Biomarkt zich gesteld heeft. Nu kon er een grote mijlpaal op dit gebied bereikt worden: begin juni werd een 1.282 vierkante meter groot centraal magazijn in gebruik genomen. Daar wordt aan de ene kant een magazijn voor producten uit de regio opgebouwd, en aan de andere kant de snelle en efficiënte belevering van de filialen in Wenen en omgeving veiliggesteld.

Meer efficiëntie, minder CO2

Alle artikelen die tot nu toe door telers direct naar ieder denn’s Biomarkt filiaal getransporteerd moesten worden, kunnen voortaan via het nieuwe logistiekcentrum gebundeld en uitgeleverd worden. Zo lukt het denn's Biomarkt om de CO2-voetafdruk van de eigen leveringsketen verder te reduceren en de afwikkeling van het regionale assortiment efficiënter vorm te geven voor medewerkers en leveranciers. Klanten profiteren dankzij een grotere keuze aan en de betere beschikbaarheid van regionale producten.

Met de opbouw van een eigen voertuigpark slaagt denn’s Biomarkt er bovendien in om een brug te slaan naar de wortels van het bedrijf: in 1974 bracht de oprichter van het familiebedrijf, Thomas Greim, de eerste dennree bio-producten zelf naar zijn klanten met een Opel Blitz. „Door het nieuwe magazijn in Wenen en de eigen logistiek kunnen we nu nog regionaler en flexibeler werken. Juist voor onze kleine leveranciers, die slechts enkele lokale filialen beleveren, is dat een grote vergemakkelijking. Bovendien bespaart het veel afzonderlijke transportritten“, zegt Mareike Nossol, bedrijfsleidster van dennree Naturkost over der verdere ontwikkeling.

Bron: Handelszeitung

Publicatiedatum: