Costa Ricaans rapport:

Is biofruit in de VS wel echt biologisch?

Volgens wetgevers in Costa Rica is het op dit moment erg lastig om te weten of voedingsmiddelen die door het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) gecertificeerd zijn ook daadwerkelijk biologisch zijn. De wetgevers hebben valse zendingen van 'biologische' ananassen naar de VS onderzocht, en een Costa Ricaanse commissie geeft aan dat Amerikaanse consumenten hoge prijzen hebben betaald voor meer dan €5,2 miljoen aan ananassen die verkocht werden als biologisch, maar die geteeld zijn met behulp van verboden stoffen. 

De bevindingen bevestigen NerdWallet's eigen onderzoek in de ananas intrige. NerdWallet meldde naar aanleiding van dat onderzoek dat er verschillende zwakke plekken in het biologische certificeringsproces van het ministerie van Landbouw zitten en meldden dat wanbeleid en belangenverstrengeling veelvoorkomend zijn bij de reglementen van het USDA. 

Een rapport van de Costa Ricaanse wetgevers beschuldigt in het bijzonder een specifieke ananasproducent en twee bedrijven die de export van deze producten hebben gecertificeerd als biologisch. Het rapport beschuldigt een van hen ervan samen te spannen met de producent en van liegen tijdens een openbare getuigenis.

Natuurlijk is geen enkel systeem perfect, maar gelukkig zijn er wel manieren waarop consumenten zeker kunnen weten dat ze echte biologische voeding kopen. Een voorbeeld hiervan is het kopen van lokale verse producten en het raadplegen van organisaties die hulpbronnen hebben ontwikkeld voor consumenten waarmee ze hun weg binnen de biologische industrie kunnen vinden. 

Een artikel op nasdaq.com spoort consumenten aan om op de hoogte te blijven van de nationale maatregelen om de fraude te stoppen en de biologische sector te blijven steunen. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.