Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een espresso STOUT tijdens 'World of Coffee'

Afgelopen weekend tijdens het 'World of Coffee' event in de RAI te Amsterdam, was Biosano erbij. Meester koffiemaker Gerard Meylaers van baristabar maakte een combinatie van Zwarte Madam, een biologisch zwart stoutbier van 9,3% alcohol en biologische arabica koffie van Alce Nero, een topkwaliteit Italiaanse koffiebrander, gespecialiseerd in biologische, fairtrade koffie. "Een espresso STOUT om U tegen te zeggen... met respect", aldus een woordvoerder van Biosano.Alce Nero Fairtrade Koffiebonenmix

Deze Alce Nero Fairtrade Koffiebonenmix is gemaakt met Arabica-koffie op een hoogte van meer dan 1500 meter, in de schaduw van enorme tropische bomen, van landbouwpartners in Prodecoop in Nicaragua en Coop Norandino in Peru. Het resultaat is een koffie met een onmiskenbaar aroma en een delicate smaak. Prodecoop en Coop Norandino maken samen met Alce Nero deel uit van Cooperativa Sin Fronteras, een coöperatie die de kwaliteit en de gezondheid van grondstoffen sinds de oprichting heeft bevorderd, maar die bovenal sociale en ecologische duurzaamheid bevordert. De koffieverpakking is voorzien van een 'aroma saving' -ventiel, waardoor de gassen die van nature in het pakket voorkomen, kunnen ontsnappen maar lucht voorkomen die het product zou oxideren. Binnen dat bereik blijven de aroma's rijpen en behouden ze de puurheid van hun originele smaak.

Zwarte Madam

Zwarte Madam is tot stand gekomen door een mooie samenwerking tussen Natuurpunt Groene Vallei, brouwerij Warmenbol en Biosano. De natuur vaart wel bij aankoop, want 5 eurocent per flesje gaat naar aankoopprojecten in de groene Vallei en het Silsombos (Vlaams‐Brabant).

Lekker

Een aardedonkere biostout van 9,3% ALC, gebrouwen met gerstmout, roggemout, haver en een drietal biologische hoppen uit de streek van Poperinge. De diverse gebrande moutsoorten geven toetsen van karamel, rozijnen, noten, honing, chocolade en koffie.De legende...

De Zwarte Madam is een, op een hoge stenen sokkel geplaatst, Onze‐Lieve‐Vrouwbeeld op de grens van Nederokkerzeel en Erps‐ Kwerps. Het bekendste verhaal is dat er op deze plaats rond middernacht stemmen hoorbaar waren, die de bezoekers naar de Molenbeek lokten waar ze vervolgens verdronken. Later richtten de eigenaars van het kasteel Balkenmolen hier een Mariabeeld op …. De Zwarte Madam.

Voor meer informatie: www.biosano.be
Publicatiedatum: