Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pipie Smits van Oyen en Wicher Hoeve nieuwe bestuursleden in Biohuis

Op de Biologische Velddag van 21 juni zijn Pipie Smits van Oyen en Wicher Hoeve als nieuwe bestuursleden in het Biohuis gekozen. Pipie Smits van Oyen is al langer actief in het bestuurlijk werk in de biologische sector en ook Wicher Hoeve is bestuurlijk zeer ervaren. Biohuis is blij met de uitbreiding in het bestuur, die welkom is om het vele werk in Biohuis gedaan te krijgen.

Foto Alice Leijten

Pipie Smits van Oyen is vanaf de start van het Biohuis actief lid van het adviesorgaan 'de Bioraad', namens Vereniging Biologische Boeren Zuid West. Pipie heeft een juridische achtergrond. Ze is goed in staat om strategische verbindingen tot stand te brengen. De samenwerking tussen de verschillende sectoren en regio’s in een landelijke organisatie die opkomt voor het gezamenlijke biologische belang vindt ze sterk en belangrijk evenals de verbinding met de andere ketenpartijen in Bionext. Als bestuurder wil ze daar graag aan bijdragen. Pipie is mede eigenaar van landbouwbedrijf de Koekoek, met akkerbouw, vollegrondsgroententeelt en vleesvee. Daarnaast is ze steeds meer bestuurswerk in de landbouw gaan verrichten. Hierdoor heeft ze een breed netwerk, zowel binnen als buiten de biologische landbouw, maar ook over de verschillende sectoren heen.

Wicher Hoeve is een enthousiaste doorzetter. Hij wil verbinden om versnippering tegen te gaan. Met elkaar voor hetzelfde doel te gaan, vindt hij ontzettend belangrijk, omdat je dan de grootste stappen voorwaarts kan zetten. Dit is nodig om dat gangbaar opschuift richting biologisch. Wicher staat met beide benen in de praktijk. Samen met zijn vrouw heeft hij een melkveehouderij, met circa 75 MRIJ-melkkoeien en circa 47,5 hectare land. Ze zien zichzelf als rentmeesters van de mooie schepping die ze mogen beheren en onderhouden. Wat opvalt aan Wicher, is zijn grote affiniteit met jongeren. Wicher is actief als bestuurder van de Natuurweide, natuurvereniging Horst en Maten en C.Z. Rouveen. Daarnaast is hij lid van de dierlijke biologische sectorraad van Agrifirm. Ook is hij ouderling van zijn kerkelijke gemeente.

De nieuwe bestuursleden werden aan de leden voorgedragen door de Bioraad, het adviesorgaan van het Biohuis waarin alle biologische verenigingen vertegenwoordigd zijn. Via een sollicitatieprocedure selecteerde de vertrouwenscommissie van de Bioraad 2 goede kandidaten, ook al was er maar 1 plaats vacant. De Bioraad besloot met oog op toekomstige ontwikkelingen om twee kandidaten aan de leden voor te stellen. De ALV heeft dit voorstel nu overgenomen. De stevige bries op de Biologische Velddag gaf de nieuwe bestuursleden gelijk de wind in de rug.

Het Biohuis telt nu 7 bestuursleden: voorzitter IJsbrand Snoeij, secretaris Maria Buitenkamp, penningmeester Douwe Monsma en daarnaast Pipie Smits van Oyen, Arie van den Berg, Kees van Zelderen en Wicher Hoeve.

Voor meer informatie: www.biohuis.org
Publicatiedatum: