Huig van de Graaf leeft zich uit in kaasmakerij

Huig van de Graaf produceert al heel wat jaren (onder meer biologische) kazen. Als boerenzoon groeide hij op tussen de koeien en verse melk en hij kan zich helemaal uitleven nu hij zelf kaas kan maken. In het verleden werkte hij bij zorgboerderij De Hondspol en nu heeft hij een eigen kaasmakerij in Doorn. "Ik ben in deze regio boeren gaan bezoeken met verschillende melksoorten. Zoals gewone en biologische koeienmelk, gewone – en biologische geitenmelk. Eerst maakte ik allerlei soorten kaas voor groothandels, maar later kwam mijn vriendin Martje van Wieringen hier ook naar toe en hebben we in de zomer van 2016 de winkel geopend." Van de Graaf ontwikkelt zelf allerlei soorten kaas, van jong tot oud, tot witschimmel zoals Doornse brie en jonge, jong-belegen, oude Doornse kaas.

Voor meer informatie: www.speciaalkaas.nl

Bron: Nieuwsblad De Kaap





Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven