Huig van de Graaf produceert al heel wat jaren (onder meer biologische) kazen. Als boerenzoon groeide hij op tussen de koeien en verse melk en hij kan zich helemaal uitleven nu hij zelf kaas kan maken. In het verleden werkte hij bij zorgboerderij De Hondspol en nu heeft hij een eigen kaasmakerij in Doorn. "Ik ben in deze regio boeren gaan bezoeken met verschillende melksoorten. Zoals gewone en biologische koeienmelk, gewone – en biologische geitenmelk. Eerst maakte ik allerlei soorten kaas voor groothandels, maar later kwam mijn vriendin Martje van Wieringen hier ook naar toe en hebben we in de zomer van 2016 de winkel geopend." Van de Graaf ontwikkelt zelf allerlei soorten kaas, van jong tot oud, tot witschimmel zoals Doornse brie en jonge, jong-belegen, oude Doornse kaas.
Voor meer informatie: www.speciaalkaas.nl
Bron: Nieuwsblad De Kaap

Abonneren
Vacatures
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
- Verkoper Buitendienst
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-20 Nieuwe eigendoms- en pachtvormen voor landbouwgrond: Een stimulans voor een meer grondgebonden melkveehouderij?
- 2023-03-20 Melkveehouders plantten 20.000 bomen voor gezonde koeien, biodiversiteit en klimaat
- 2023-03-20 Cum Laude Awards: 1 keer goud en 2 keer zilver voor Raw Milk Company
- 2023-03-15 Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- 2023-03-14 Onderzoekers: Koeien reguleren temperatuur via hoorns
- 2023-03-13 Kruidenrijk grasland verhoogt gehalte onverzadigde omega-3 vetzuren in melk
- 2023-03-09 Vlaams akkoord voor nieuw Mestactieplan erkent voordelen biologische landbouw
- 2023-03-07 Overschot aan biologische melk in Duitsland
- 2023-03-07 Klacht over verpakking van Kalverliefde melk bij Reclame Code Commissie
- 2023-03-06 Melkprijs Eko-Holland in maart met €0,75 omlaag
- 2023-03-03 Koekaasvariant maakt 'kaasfonduo' compleet
- 2023-03-03 "De boer merkt nu als eerst dat er iets moet veranderen, maar we zijn allemaal aan de beurt"
- 2023-03-02 Boek Dierethiek en veehouderij verschenen
- 2023-03-01 Kalverliefde, Oranjehoen en een mobiele melkrobot vallen in de prijzen
- 2023-02-28 Arla-melkprijs daalt in maart met 4 eurocent
- 2023-02-27 Bio-garantieprijs FrieslandCampina blijft in maart gelijk
- 2023-02-23 Arla betaalt melkveehouders 269 miljoen euro extra uit
- 2023-02-22 Beloning voor Utrechtse melkveehouders die duurzaam ondernemen
- 2023-02-22 "Mijn ouders zagen dat je met biologisch kiest voor de positieve richting"
- 2023-02-16 "Wij bieden onze dieren de ruimte voor hun dier-eigen gedrag"