"Ecologische primeur op de Belgische markt"

Bio-koffie nu in ecologische pouch

De biologische koffiebranderij Bioco uit Edingen lanceert een nieuwe ecologische koffiepouch voor haar bio-koffies, een primeur in België. Deze nieuwe verpakking is luchtdicht en voor 89% op basis van hernieuwbare grondstoffen. Bioco is niet aan zijn proefstuk toe. De koffiemaker biedt ook koffie aan in recycleerbare kartonnen kokers en in luchtdichte en composteerbare koffiecapsules. De lancering van deze nieuwe verpakking sluit naadloos aan bij de focus van Bioco op ecologie en duurzaamheid. Een mooie en zinvolle innovatie tijdens de 'Mei Plasticvrij' campagne, die consumenten aanmoedigt om een maand lang zo weinig mogelijk plastic te verspillen.
 

No plastic

"Duurzame innovatie zit in het bedrijfs-DNA van Bioco. We houden van innoveren. Dat bleek al toen we als eerste in België volledig luchtdichte en composteerbare koffiecups voor Nespresso-apparaten lanceerden. Nu brengen we opnieuw een innovatieve verpakking op de koffiemarkt. Onze biologische Bioco koffies zijn nu ook verkrijgbaar in ecologische pouches van 250 gram. Deze koffiezakjes bestaan voor 89% uit hernieuwbare materialen zoals cellulose van houtvezels en suikerrietresidu. De zakjes zijn 4 sterren OK Biobased gecertificeerd. Enkel het ventiel is voorlopig nog in plastic, maar ook hiervoor werken we aan een alternatief. Bioco ontwikkelde deze pouches samen met Bastin-Pack en Bio4pack, experts in ecologische verpakkingen. Onze nieuwe verpakking is een echte ecologische primeur op de Belgische markt", aldus Jo Temmerman.
 

Slow roasted biokoffie

"De ecologische principes van Bioco beperken zich niet tot de verpakkingen. Alle koffies van onze start-up zijn 100% Arabica's van biologische oorsprong. Deze koffievariëteit wordt geteeld op een hoogte van minimaal 1500 meter en is veel aromatischer en fijner dan zijn tegenhanger, de Robusta. Bioco heeft zes single origin-koffies en één eigen blend in zijn gamma, uitsluitend op basis van biologisch geteelde koffiebonen. We roosteren deze zorgvuldig geselecteerde koffiebonen in onze koffiebranderij in Edingen volgens het slow roasting principe. Door de bonen heel traag op lagere temperaturen te roosteren, houden ze hun smaak veel beter vast en krijg je uiteindelijk een kop koffie van superieure kwaliteit", stelt Dieter Vanackere.
 

Bioco leaves nothing but a great taste

"Plastic verpakkingen staan wereldwijd onder druk, getuige daarvan de actie 'Mei Plasticvrij', die bijzonder veel media-aandacht krijgt. Bioco onderschrijft de doelstellingen van deze campagne volledig en vermijdt maximaal het gebruik van plastic in alle productie- en logistieke processen. Niet alleen de verpakkingen zijn op basis van biobased materiaal, ook de dozen worden gevuld met eco vulchips en geseald met ecotape. Verder bant Bioco consequent alle petroleum voor productie en verwarming. We geloven sterk in het cradle-to-cradle principe, waarbij bedrijven in hun noden voorzien zonder de natuurlijke grondstoffen uit te putten. Naast het koffieverhaal dragen we daarom ook ons steentje bij om het lot van de koffietelers en hun naaste omgeving te ondersteunen en besloten we om ons aan te sluiten bij de 'Efico Foundation'. Voor elke kilogram koffie die we verkopen gaat er een niet onaardige bijdrage naar ontwikkelingsprojecten in de koffielanden van waaruit we importeren. Wij kunnen immers enkel genieten van een uitmuntend kopje koffie als we ervan overtuigd zijn dat ook de mens aan de origine ervan een menswaardig bestaan kan hebben. Een rechtvaardige circulaire economie is de economie van de toekomst", besluiten Jo en Dieter.

Voor meer informatie: www.bioco.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.