Landgoed Bleijendijk opent 24/7 zelfservice boerderijwinkel

Maandag 21 mei jongstleden was het feest op Boerderij Bleijendijk in Vught. Voor de ogen van een groot publiek opende Bart Kraaijvanger, Projectleider Agri Business Development bij de ZLTO de splinternieuwe 24/7 selfservice boerderijwinkel (zie foto rechts).

Boerderij Bleijendijk is de biologische melkveehouderij op Landgoed Bleijendijk, waar de Montbéliarde koeien en kalveren grazen op de kruidige weiden van het landgoed. Sinds drie jaar wordt daar hard aan de weg getimmerd en waren er al vleespakketten van de dubbeldoelkoeien te koop. Om bestaande klanten, nieuw geïnteresseerden uit de omgeving en gasten in de overnachtingslocaties op het landgoed nog meer tegemoet te komen, kan men nu 24 uur per dag terecht om de vleesspecialiteiten en andere landgoedproducten als honing, houtproducten en binnenkort ook zuivelproducten te kopen.


Veel belangstelling voor de winkel, boer Rob geeft uitleg.

Deze korte keten werd door Bart Kraaijvanger onderstreept om de melkveehouderij van een duurzame afzet te voorzien en de lokale bevolking heel direct te betrekken bij de voedselproductie.

Dat Vught en omgeving daar wel oren naar heeft, bleek wel uit de enorme opkomst en positieve reacties van de gasten. De eerste chips, waarmee de elektronische deur geopend kan worden, zijn al geregistreerd, dus er kan gewinkeld worden.


Opening boerderijwinkel 24/7. Van links naar rechts: Karst Kooistra, Herma Winnemuller (eigenaren landgoed Bleijendijk) Rob Bennenbroek en Marjolein van Mullekom (ondernemers Boerderij Bleijendijk).

Op de dag zelf waren de melk en de vleesproducten uiteraard te proeven en kon men tijdens de rondleiding over het landgoed meer leren over hoe er op het unieke landgoed wordt gewerkt aan een bloeiende gemeenschap.

De winkel bevindt zich op het erf van Boerderij Bleijendijk, Bleijendijk 7, Vught.

Voor meer informatie: boerderijwinkel@bleijendijk.nl en www.bleijendijk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven