Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Campina Open Boerderijdag 21 mei:

Familie Gravesteyn opent voor de vijfde keer de boerderijdeuren

De familie Gravesteyn doet dit jaar voor de 5e keer mee aan de Campina Open Boerderijdagen. Men kan ontdekken waar de melk vandaan komt, struinen door het weiland of koeien-skippy uitproberen. Dit kan allemaal op maandag 21 mei van 10.00 - 16.00 uur aan de Oude Leedeweg 25 in Pijnacker.

Het gezin bestaat uit Dirk(39), Isabella(40), Tim(12) en Niels(9). Sinds 2016 volgt deze boerderij een biologische bedrijfsvoering en sinds november 2017 leveren ze biologische melk aan FrieslandCampina. Boer Dirk: "De omschakeling is heel goed bevallen, wij bleken al bijna biologisch te werken en de aanpassingen die we nog moesten doen hebben we positief ervaren."

Verder passen ze vrijwillig weidevogelbeheer toe op eigen grond en worden daarnaast natuur gronden beheerd voor Natuur Monumenten. "Graag stellen wij ons bedrijf open, onder meer door gecertificeerd educatiebedrijf te worden." Het mooist aan het werk als veehouder vinden ze om van gras melk te maken en de dynamiek van het vee en de seizoenen.

De oudste zoon Tim Gravesteyn zal deze dag bezoekers rondleiden (in zijn speciaal daarvoor gekochte eendenpak) en met hen opzoek gaan naar vogelnesten in het weiland. Hij doet tevens mee aan de 'nestenbattle'.
Tim aan de slag met vogelnest.

Voor meer informatie: www.melkveebedrijfgravesteyn.nl


Publicatiedatum: