Lokale biologische boodschappen van boer uit de regio makkelijk online te bestellen

Tholen - Bij Rechtstreex kan men online makkelijk verse boodschappen bestellen van de boer uit de regio. Er hoeft niet meer gezocht te worden, alles is snel te vinden. Degenen die specifiek opzoek zijn naar biologische producten, kunnen daarvoor het vakje 'alleen biologisch' aanvinken. "Onze missie is om het eten uit een lokale voedselketen zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen die bewust willen eten, zodat zoveel mogelijk van wat we eten van lokale boeren en producenten komt. Bij Rechtstreex geloven we in een andere voedselketen: lokaal, transparant en sociaal. Lokaal: onze producten komen van leveranciers van maximaal 50 kilometer van Rotterdam. Dankzij onze efficiënte logistiek houden we de kosten en het aantal voedselkilometers laag. Transparant: bij ieder product vermelden we de leverancier. Sociaal: boeren, producenten en consumenten kennen elkaar in de korte keten en bouwen samen aan relaties voor de lange termijn", zo vertelt Rachelle Eerhart, Regiocoördinator bij Rechtstreex Rotterdam.Bij Rechtstreex krijgen de deelnemende boeren ook een gezicht. Bij de bestelling kan doorgeklikt worden naar het profiel van de leverancier. "We werken intensief samen met lokale boeren en producenten, zij zitten op maximaal 50km van de stad. Wij vinden het belangrijk dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun product en dat de consument weer weet wat hij eet", vervolgt Rachelle.

Er wordt bij Rechtstreex gewerkt met zo'n 32 leveranciers die biologisch gecertificeerd zijn danwel biologisch telen danwel enkel biologische producten gebruiken voor hun product. "We werken graag samen met mensen en bedrijven die zich inzetten voor een betere wereld. Dat kan zijn omdat ze een sociaal-maatschappelijke doelstelling hebben, maar ook omdat ze bewuste keuzes maken rondom thema’s als milieu en duurzaamheid. Iedereen is bij ons altijd vrij om te bestellen wat en hoeveel ze willen. We werken niet met abonnementen of vaste boxen, dus men betaalt voor hetgeen dat wordt besteld", sluit Rachelle af.

Voor meer informatie:
Rechtstreex BV
Westersingel 19 IV kamer 9
3014 GP Rotterdam
www.rechtstreex.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.