Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Papieren bandjes rond bio-bananen Boni Selection

De Belgische Colruyt Group (onder andere bio-keten Bio-Planet) heeft op de eigen website een artikel geplaatst waarin de uitdagingen voor milieuvriendelijke verpakkingen toegelicht worden. Colruyt Group geeft een overzicht van de realisaties en voornemens. De organisatie gebruikt zo min mogelijk verpakkingen en geeft anders de voorkeur aan verpakkingen van recycleerbaar materiaal. Ook zoekt Colruyt Groep altijd naar manieren om afval te vermijden. Want het succes van een duurzame verpakking zit in de eenvoud. Een voorbeeld? De plastic zakjes van de Boni Selection Bio-bananen werden vervangen door papieren bandjes. Daardoor nemen de klanten jaarlijks 8,5 ton minder plastic mee naar huis. Ook erkennen ze dat als iets recycleerbaar is, dat niet wil zeggen dat het ook gerecycleerd wordt. "We elimineren zakken, pakken en dozen wanneer het kan."



Recycleren is de regel

Meer dan 80% van de omverpakking van Colruyt Group wordt gerecycleerd. Die extra verpakking rond de producten wordt in de winkel al gesorteerd door de medewerkers. Met dat afval worden dozen en schaaltjes voor groenten en fruit gemaakt.

Colruyt Group kijkt kritisch naar de verpakkingen in de schappen. Daarom zijn ze gestart met een onderzoek naar de milieu-impact van alle 8.000 eigen producten, in alle winkelformules. Eerst worden de voedingsproducten doorgelicht en hun verpakkingen milieuvriendelijker gemaakt.

Voor meer informatie: www.colruytgroup.com
Publicatiedatum: