Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meimaand voor de tweede keer 'Bijmaand'

Voor de tweede keer organiseert biologische foodcoop Odin de Meimaand Bijmaand. Dit keer worden de activiteiten samen met 8 partners georganiseerd, uiteenlopend van Kunsthal Rotterdam en surfclub The Shore, tot Cleantech Playground De Ceuvel en Hortus Alkmaar.

Odin imker Jos Willemse vertoont spraakmakende films als More than Honey en het prachtige Queen of the Sun. Deze films tonen op een indringende wijze de botsing tussen de wereld van de honingbijen en die van de moderne landbouw. Jos leidt de films in en gaat met het publiek in debat.



Ook in de Kunsthal wordt Queen of the Sun gedraaid. Daar zijn ook rondleidingen naar de Odin bijenvolken op het dak en workshops zaadbommen maken voor kinderen.

Odin en honingbijen

Honingbijen en andere insecten worden wereldwijd bedreigd. Odin zet zich daarom al jarenlang in voor de honingbijen. De Odin imkerij ondersteunt bio-dynamische boeren en andere organisaties met het plaatsen van bijenvolken en het bijvriendelijk maken van hun omgeving.

David Egelmeers, hoofd Communicatie Odin: "Honingbijen zijn de ambassadeurs van de insectenwereld. Wanneer het goed gaat met de bijen, gaat het ook beter met de rest van de insecten. Odin zet zich er daarom voor in dat de groene woestijnen die akkers en weilanden nu zijn, rijker worden aan kruiden en bloemen." Odin steunde daarom onlangs ook de Nationale Bijentelling van Nederland Zoemt door haar duizenden klanten en coöperatieleden op te roepen mee te doen aan de telling.

Om geld in te zamelen voor Stichting Odin imkerij, heeft Odin samen met duurzame kaartenmaker Zintenz leuke bijenansichtkaarten ontwikkeld. Deze set gemaakt van plantenresten is te koop in vele natuurvoedingswinkels en boekenwinkels.

Voor meer informatie: www.odin.nl
Publicatiedatum: