Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tip: Zet de bio-pindakaaspot op zijn kop

Biologische pindakaas heeft vele fans en het kan zelfs een onderdeel van een gezond dieet zijn zolang je er niet teveel van eet. Maar wat wanneer de pindakaas een poosje in de kast staat (of soms al op de schappen van de winkel)? Volgens Lifehacker scheiden de oliĆ«n zich van de rest van de boter en komen deze naar boven. Hierdoor moet je eerst flink roeren voordat je de pindakaas kunt eten. Hiervoor is een eenvoudige oplossing: Reddit gebruiker 'Kefkalaughing' raadt namelijk aan om de pot op de kop te bewaren. Hierdoor scheidt de olie zich nog wel, maar op de bodem van de pot. Als je de pot dan rechtop zet om deze te gebruiken valt de rest van de pindakaas weer op de olie, waardoor je veel minder tijd kwijt bent aan het roeren. 

Deze truc werkt echter het best als je je biologische pindakaas regelmatig gebruikt. Het regelmatig omdraaien zorgt ervoor dat de pindakaas niet uitdroogt, dus bewaar de pot niet wekenlang ondersteboven. Als je de pot toch een poosje niet gebruikt, omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat, zet hem dan ondersteboven in de koelkast. Hierdoor wordt de olie minder snel gescheiden van de rest van de boter. 
Publicatiedatum: