Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Primeur in Zweden

Bier van oud brood

Zweedse supermarktketen Hemköp zet een biologisch bier in de markt op basis van (oud) brood. Het bijzondere bier verschijnt in eerste instantie in zeven vestigingen, komt uit de koker van de zogeheten Qvänum-brouwerij en wordt in samenwerking met internationaal biermerk Toast gebrouwen. Het bier verschijnt onder de naam Bröggd.



Het herzien van het assortiment en het opnemen van producten die helpen bij het verminderen van voedselverspilling, is een eerste grote stap in de wens om reststromen zoveel mogelijk te benutten. In 2017 schonk Hemköp nog ongeveer 50 ton aan voedsel aan minderbedeelden. 

"We verwelkomen initiatieven die ons assortiment kunnen vernieuwen en tegelijkertijd grondstoffen benutten die anders zouden worden weggegooid. Bier gebrouwen van brood is een eerste stap daarin. We hopen dat meer leveranciers dat voorbeeld volgen", aldus Sven Skarlöv, sales manager bij Hemköp.

Bron: Hemköp
Publicatiedatum: