Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natudis en Het Blauwe Huis starten samenwerking

Het Blauwe Huis start een samenwerking met Natudis. Vanaf nu zijn 32 varianten kruiden en theeën van Het Blauwe Huis via Natudis te bestellen. 

Eind jaren zeventig richtte Trees Boeke een kruidenteeltbedrijf in Ruinerwold op, Het Blauwe Huis. Toentertijd een klein bedrijfje, met een aantal kruidenmengsels en een klein assortiment thee-kruiden. De biologisch-dynamische sector begon zich te wortelen en Het Blauwe Huis maakte de ontwikkeling van de natuurvoedingssector van dichtbij mee. Samen met landbouwingenieur Jan-Kees Luijerink ontwikkelde Trees naast kruidenmengsels, ook keukenkruiden en specerijen.

Kwalitatief goede en betaalbare kruiden

Doelstelling is - in plaats van de gangbare anonieme kruiden - producten van een hoge kwaliteit aan te bieden, afkomstig uit de biologisch-dynamische of biologisch gecertificeerde landbouw. Kwalitatief goede en betaalbare kruiden voor een zo breed mogelijke groep consumenten.In 1991 werd Stichting Het Blauwe Huis opgericht, met als doel om onder andere de kruidenteelt in Nederland te bevorderen. Dit jaar heeft de stichting 1,7 hectare land kunnen aankopen aangrenzend aan het bestaande perceel. Daarmee kan Het Blauwe Huis weer starten met een omschakeling naar blijvende biologisch-dynamische landbouw in de toekomst. Met deze uitbreiding kunnen zij in de toekomst blijven voorzien in de vraag naar kruiden en theemengsels van Drentse bodem.

"Het Blauwe Huis wil meer zijn dan alleen een productiebedrijf. Veel meer zelfs. Onze prioriteit ligt in de verantwoordelijkheid dragen voor levensvormen en levensprocessen van de aarde. Het is voor ons ook belangrijk een bijdrage aan de agrarische cultuur te leveren en mee te werken aan duurzaamheid en gezonde sociale verhoudingen. Samen met onze leveranciers en afnemers proberen wij dit te verwezenlijken", vertelt Jan-Kees Luijerink.

Biologische natuurvoeding

Natudis kiest voor biologische natuurvoeding en wil dit als groothandel en met haar eigen (retail)merken beschikbaar te stellen voor een breed publiek, maar ook door winkeliers en consumenten te inspireren en motiveren (vaker) te kiezen voor biologische natuurvoeding.

De samenwerking met Het Blauwe Huis past goed bij de missie van Natudis. Er zijn nu 32 varianten kruiden en theeën van Het Blauwe Huis via Natudis te bestellen.

Klik hier
voor meer informatie.
Publicatiedatum: