CFO Ronald Merckx:

"Dapper besluit van Wessanen om te focussen op biologisch"

Voedingsmiddelengigant Wessanen begon na een aantal moeizame jaren aan een transitie. Het bedrijf verkoopt nu vooral biologische producten en natuurvoeding, en hoopt daarmee klaar te zijn voor een toekomst, waarin consumenten steeds kritischer worden. CFO Ronald Merckx is te gast. Hij vertelt in het programma onder meer over de grote transitie die Wessanen de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Het bedrijf focust zich meer en meer op gezond en duurzaam voedsel en heeft de afgelopen jaren daarom diverse 'non-core-bedrijven' afgestoten. Het hele productportfolio is uiteindelijk herzien.

De CFO noemt dit een dapper besluit. De toenmalige Raad van Commissarissen keek in overleg met externe partijen naar wat ze er nog van konden maken. Zij erkenden dat er een kern van mooie bedrijven zat in Wessanen, die al bezig waren met het aanboren van de potentie van de biologische markt. Besloten werd om daar op te gaan focussen. "Dat is een heel dapper besluit geweest." Wessanen ging hiermee van een omzet van 1,6 miljard naar een omzet van ongeveer 500 miljoen euro. "Dit was een enorm pijnlijk besluit. Het is nogal een ding om drie kwart van het bedrijf buiten de deur te gaan zetten. Maar het was heel helder dat als Wessanen wilde overleven, dan moest dat ook gebeuren. Dus we zijn begonnen met het afstoten van een heleboel 'non-core-bedrijven'."

Klik hier om het fragment te beluisteren.

Bron: BNR Nieuwsradio


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.