Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Fietskoeriers bezorgen onze sokken in Amsterdam"

'Missing sock'-ervaringen delen in Qnoop-winkel

Tholen - "Hoeveel sokken raak jij gemiddeld per maand kwijt in de was? Uit onderzoek blijkt dat je er 1,3 per maand kwijt raakt. En wat doen we dan vaak? We gooien de andere helft weg. Zonde! Niet erg duurzaam want je gooit daarmee eigenlijk de productieketen weg", vertelt Dirk Vis, oprichter van Qnoop. Qnoop biedt een oplossing voor dit welbekende probleem. De sokken van Qnoop zijn namelijk voorzien van een lusje en een knoop, waardoor ze aan elkaar vastgemaakt kunnen worden. Omdat ook koude voeten en december onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, was 1 december de ideale datum voor Qnoop om haar 'Flagship Store' in Amsterdam officieel te openen.Dirk kijkt met een heel positief gevoel terug op de opening. "We hebben heel goede reacties gekregen. Er zijn veel mensen op de opening afgekomen. Het merendeel van de genodigden was al bekend met het concept, maar er waren ook veel 'party crashers' bij die even een kijkje kwamen nemen."
 


De winkel is gevestigd in De Hallen Amsterdam. "Dit is een erg bruisend gebied en daarin past onze winkel perfect. We hebben de laatste maanden al een beetje proefgedraaid en heel goede reacties gekregen. Het leuke is dat je in de winkel rechtstreeks de ervaringen van mensen hoort. Iedereen heeft wel een verhaal over de 'missing sock'. De één kent iemand die er last van heeft en geeft daaraan een paar Qnoop-sokken cadeau. Ook delen mensen allerlei zelfverzonnen trucjes om het sokkenprobleem op te lossen, waarbij die van ons uiteraard als beste wordt gezien."
 


Dirk geeft aan dat de sokken die gemaakt zijn van biologisch katoen inmiddels in meer dan 10 landen verkrijgbaar zijn. "We exporteren naar onder meer Duitsland, Tsjechië, Zwitserland, Oostenrijk, Finland, Noorwegen, Zweden en IJsland. Binnen de Benelux liggen onze sokken in zo'n 80 winkels." Qnoop gebruikt niet alleen GOTS-gecertificeerd katoen als grondstof, maar zet op het gebied van duurzaamheid nog meer stappen. "We gaan hierin steeds verder. Zo bezorgen we onze sokken in Amsterdam met behulp van fietskoeriers. Dit willen we ook in andere steden gaan doen. Tevens maken we het transport vanuit Portugal CO2-neutraal door het aanplanten van bomen. Zo blijven we innoveren om het duurzaamste sokkenmerk van de wereld te worden."Voor meer informatie:

Qnoop HQ/Flagship Store
Hannie Dankbaarpassage 6
1053 RT Amsterdam
020-2148427
info@qnoop.com
www.qnoop.nl