"Levert effectief meeropbrengst op"

Groepsaankoop geënte planten voor bio-teelt

Bio-telers vragen zich wel vaker af of planten enten voor een tunnelteelt al dan niet interessant is. Enkele jaren geleden deed PCG daarom een proef in tunnel tijdens een rassenproef cœur de bœuf tomaten om na te gaan of de meeropbrengst voldoende is om op te wegen tegen de meerkost van het enten in een koepelteelt.

Uit de proef blijkt dat enten effectief een meeropbrengst opleverde ten opzichte van het ongeënte object en dat deze groter is dan de meerprijs van het plantgoed. (Lees hier het volledige onderzoeksrapport)

Groepsaankoop

PCG organiseert daarom dit jaar een groepsaankoop voor geënte planten en biedt zowel onderstaande planten aan:
  • geënte tomatenplanten; assortiment: Tomaat rond (Sparta); Cherry tomaat (Sakura); Pruimtomaat (Loreto); Mini pruim (Sunstream) en Cœur de bœuf (Gourmandia); Alle geënt op Maxifort, niet getopt;
  • geënte komkommerplanten - Galaxy, geënt op Ashman;
  • geënte aubergineplanten - Bartok, geënt op Maxifort;
  • ongeënte paprikaplanten - Ongeënt; assortiment: Paprika; groen/rood (Sprinter); paprika geel (Fiësta); paprika punt (Cooper)
Alle planten worden geleverd in een 10 cm potkluit en kunnen enkel per volle bak besteld worden (in eenheden van 24 planten per soort). Levering wordt verwacht eind week 17, begin week 18. Voor de levering probeert PCG 4 à 5 depots in te richten, verspreid over Vlaanderen. Deze depots zullen bepaald worden als de bestellingen rond zijn, en zullen dan ook zo gecommuniceerd worden naar de deelnemers. 

Bestellingen dienen uiterst tegen 14 februari 2018 doorgegeven te worden. Controleer de volledigheid van de bestelling zodat dit vlot verloopt. Per mail wordt men verwittigd wanneer de bestelling opgehaald kan worden op het dichtstbijzijnde depot. Er is een mogelijkheid tot Samenaankoop biologische potgrond.

Voor meer informatie: cedrick@pcgroenteteelt.be

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven