In Oostende, Vlaanderen

Voedsel- en landbouwpark Tuinen van Stene in aanbouw

De Tuinen van Stene in Vlaanderen zijn nu nog een relatief onbekend stukje Oostende. Dit historische polderlandschap ligt verscholen tussen polderdorp Stene, winkels, een schoolcomplex, lintbebouwing, de open Snaaskerkepolder en 20ste eeuwse woonwijken van de Stad Oostende. In de komende jaren zal het 35 hectare tellende gebied als onderdeel van het Groen Lint worden uitgebouwd tot een van de belangrijkste nieuwe parken van Oostende.

De Tuinen van Stene worden geen traditioneel park, maar wel een voedsel- of landbouwpark voor de stad. De stad Oostende heeft de ambitie om stadslandbouw een volwaardige plaats te geven binnen haar openbaar domein, binnen de nieuwe publieke ruimte van het Groen Lint. Het landbouwpark Tuinen van Stene moet niet alleen een groenruimte voor omwonenden en Oostendenaars worden, maar zal ook functioneren als een laboratorium voor nieuwe vormen van landbouw.

Om dit nieuwe park te ontwikkelen laat de stad Oostende zich ondersteunen door de Pilootprojecten Productief Landschap van de Vlaamse Bouwmeester, ILVO, Departement Landbouw en Visserij & Ruimte Vlaanderen. Binnen de procedure van deze Pilootprojecten Productief Landschap is een ontwerpteam aangesteld om de Tuinen van Stene vorm te geven (Technum - Maat-ontwerpers - Jan-Willem Vander Schans - Georges Descombes). Zij starten hun onderzoek naar de betekenis van een voedselpark voor de stad Oostende en de inrichting van de Tuinen van Stene en willen daarbij zoveel mogelijk ideeën en initiatieven van omwonenden en Oostendenaars horen.

Focus WTV maakte een videoreportage van de eerste werkzaamheden binnen de Tuinen van Stene

Bron: Oostende

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven