Natrada neemt distributie Lazanou in Nederland over

Sinds deze week heeft Natrada haar eerste Zuid-Afrikaanse wijn beschikbaar voor de Nederlandse markt. Volgens eigenaar Ramon van Huffelen was Natrada al langer bezig om haar Europese assortiment uit te gaan breiden met Zuid-Afrikaanse wijnen. Met het tophuis Lazanou is daarmee een eerste belangrijke stap gezet. Lazanou werd al meerdere jaren geïmporteerd door een Nederlandse partij en is goed op de kaart gezet bij de in wijn gespecialiseerde winkels, maar ook veel bij Nederlandse toprestaurants. Ramon van Huffelen: "Via via hoorden wij dat de huidige importeur met Lazanou wilde stoppen in Nederland omdat zij zich meer wilde richten op natuurlijke wijnen. Er was echter al een behoorlijke bekendheid van Lazanou wijnen in Nederland en in de komende wijngidsen scoren alle Lazanou wijnen zeer goede cijfers. In onze zoektocht naar Zuid-Afrikaanse wijnen hebben we veel geproefd en met name het instapsegment vonden wij niet altijd best. Voor lage prijzen kun je beter in Europa terecht. Wil je echt iets moois dat onderscheidend is dan zul je aan een Zuid-Afrikaanse wijn iets meer moeten uitgeven. De wijnen van Lazanou zijn dan ook behoorlijk complex." De deal met de toenmalige distributeur was binnen een halve dag beklonken. Men is blij dat na jaren bouwen aan het merk een goede partij het merk op de Nederlandse markt verder ontwikkeld. 

Lazanou ligt in de Welllingtonvallei, vlak bij Kaapstad op zo'n 120 meter boven zeeniveau. Het is een van de kleinste wijnboerderijen van Zuid-Afrika: 8,48 hectare land, waarvan 5,5 met druiven beplant. Er is weideland voor de koe genaamd Lazamoo, een olijfgaard, fruitbomen en een vogelreservaat. De boerderij heeft verschillende biodiversiteitszones.
Josef en Candice kochten de boerderij in 2002, het was toen een plantenkwekerij met een klein veld met wijnstokken. De chenin blanc stokken staan er al sinds 1987. De wijn van deze druiven won in 2009 de titels Best White Wine en Best Wine Overall op de Nedbank Green Wine Awards.

"Het contact met Josef Lazarus is erg goed". Ramon lacht: "Ja Lazarus, wat een geweldige achternaam, hè? Binnen niet afzienbare tijd zullen we een keer kennis gaan maken met Josef en zijn wijngaard."
 
Vooralsnog zijn de volgende 6 wijnen van Lazanou bij Natrada verkrijgbaar: de blend van chenin blanc/chardonnay/viognior, 100% chenin blanc, blend van syrah/mouvèdre, syrah en de blend syrah/mouvèdre reserve.

Voor meer informatie: 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven