Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische hopteler Joris Cambie:

"Een rijke grond, dat is de basis van alles"

Joris Cambie is een van de laatste achttien hoptelers in België én de enige biologische. In 1997 schakelde Joris om naar de biologische hopteelt. Zo bewees hij aan de andere telers dat biologische hopteelt mogelijk was. Gangbare telers gebruiken chemisch-synthetische gewasbescherming om het risico op oogstverliezen te beperken. Cambie heeft een preventieve aanpak: "Een goede, rijke grond, dat is de basis van alles. Ik voed onze planten niet, maar wel de bodem; dat gebeurt met organische bemesting. En dan zorgt die bodem voor een evenwichtige voeding voor die planten, waardoor die al minder vatbaar zijn voor ziektes."

Joris vertelt dat in het kader van de campagne van BioForum Vlaanderen met betrekking tot biologische alcoholische dranken. Van 21 tot en met 29 oktober richt de Vlaamse bio-sector de schijnwerpers op biologisch bier en wijn. Gezichten van de campagne zijn Herr Seele en biologisch hopteler en brouwer Joris Cambie.

Tal van proeverijen

Tijdens de campagneperiode kunnen consumenten deelnemen aan tal van bier- en wijnproeverijen. Ze ontdekken alle activiteiten op de website www.biomijnnatuur.be. Ze komt daar ook alles te weten over hoe biologisch bier of wijn gemaakt wordt, en ze vinden er portretten en recepten die met bio-bier en/of -wijn te maken hebben. 


Bron: BioForum Vlaanderen
Publicatiedatum: