"Henk van Oers: "Nog veel meer variaties mogelijk"

Bio-tapas van Nederlandse bodem

Tholen - St. Hendrick presenteerde eerder dit jaar een nieuwe lijn droge worsten. Henk van Oers geeft aan dat er ook in de zomermaanden veel vraag naar deze producten is. "De mensen komen nu terug van vakantie in Zuid-Europa, alwaar ze hebben genoten van allerlei salamisoorten, chorizo's en droge worsten. Dat kan nu ook gewoon hier. En de droge worsten van St. Hendrick zijn natuurlijk ook nog eens biologisch. Deze worsten combineren op een tapasbordje bijvoorbeeld mooi met onze rauwe ham en verschillende soorten leverworst."De worsten liggen ook wel los in het schap, maar de meeste winkeliers kiezen er voor om de speciale RVS display neer te zetten. In de Nederlandse winkels staan volgens Henk inmiddels zo'n 130 tot 140 rekken, zoals hij ze noemt. "Het voordeel van deze rekken is dat je de worsten hiermee eenvoudig op verschillende plekken in de winkel neer kunt zetten. Bijvoorbeeld bij de kaas op een houten ton."

Het gaat om vijf verschillende worsten: naturel, venkel, knoflook, komijn en paprika. "Hier kunnen we nog veel verder in gaan variëren. Nu verwerken we er varkensvlees in, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een worst van 100% rundvlees of met lam. En andere kruiden. Er zijn nog zoveel opties. Het mooie is ook dat de rekken eenvoudig aangepast worden omdat ze een wisselbaar bovenbord hebben."


Arian Verdonk, Coco en haar vader Henk van Oers op de Bio-beurs 2017. Daar werden de droge worsten gepresenteerd.

St. Hendrick verwerkt enkel biologisch varkensvlees van Nederlandse bodem in de droge worsten. Hiervoor werkt Henk samen met zo'n 23 biologische varkensboeren. "Over de herkomst zijn we heel transparant. Dat is essentieel voor St. Hendrick."

Het productieproces is heel specialistisch, geeft Henk aan. Het vlees wordt geselecteerd en samen met de biokruiden een dag van tevoren nauwkeurig afgewogen en koud weggezet. "Daarna verkleinen we het vlees en stoppen we het in een natuurdarm. Dan gaan de worsten een fermentatiecel in gedurende een week. Hierna komen de worsten in de rijpingskamers waar deze ongeveer vier weken blijven rijpen om de gewenste smaak en aroma te vormen. In de rijpingskamer kunnen we temperatuur, vocht en luchtbeweging regelen." De droge worsten worden vacuüm verpakt aangeboden zodat de smaak behouden blijft, en kunnen hierdoor (mede door bovenstaand proces) buiten de koeling aangeboden worden.

Voor meer informatie:

Henk van Oers
St. Hendrick
De Hootkamp 6
5321 JT Hedel
073 5995683
h.v.oers@deliharmony.nl
www.sthendrick.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.