Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-Planet en Dreambaby creëren synergie met gezamenlijke vestiging

Op woensdag 23 augustus openen Bio-Planet en Dreambaby een nieuwe winkel op een gezamenlijke site in Charleroi. Voor de biosupermarkt van Colruyt Group is het de 26ste vestiging in België en voor de babyspecialist de 25ste. Beide winkelformules zien nog veel potentieel in Wallonië en boren nu een nieuwe markt aan in de provincie Henegouwen.

Voet aan Waalse grond

Colruyt Group hoopt nog verder te groeien in Wallonië en zocht al langer naar mogelijkheden in de regio Henegouwen. De keuze viel op de Avenue de Philippeville 229 in Marcinelle, een ruime locatie met plaats voor twee winkelformules. Dreambaby bevindt zich aan de straatkant terwijl Bio-Planet aan de zijkant van het gebouw zijn intrek neemt. Op de parking is er plaats voor 95 auto's en er is ook een fietsenstalling voorzien. Colruyt Group wil via zogenaamde combisites synergie creëren tussen de winkels en nog efficiënter en kostenbewuster werken. Door in te spelen op verschillende noden op één en dezelfde plek maken ze het hun klanten makkelijker. In 2016 opende de groep eerder al een combisite in Namen.

Energiezuinige winkel voor Bio-Planet

Voor Bio-Planet is het de 26ste winkel in België en de tweede in Henegouwen, na Bergen. Op een winkeloppervlakte van 650 m2 vinden klanten het volledige assortiment van zo'n 6.000 producten, zowel voeding als niet-voeding. Bio-Planet biedt alles wat er in een supermarkt te vinden is, met als bijkomende meerwaarde dat het aanbod biologisch en ecologisch is. "Aan de bedieningstoog vinden klanten een uitgebreid assortiment vers vlees, kaas en vegetarische producten. Daarnaast biedt de winkel ook een ruime keuze voor klanten die een specifiek dieet volgen, die geïnspireerd willen worden om anders te koken of die gewoon willen genieten van pure smaken", zegt Jo Ghilain, business unit manager bij Bio-Planet.

De biosupermarkt werd met duurzame technieken en materialen gebouwd en heeft onder meer een milieuvriendelijke koelinstallatie op propaan. Daarnaast is er een buffer voor regenwater, een ventilatiesysteem dat 75 procent van de warmte in de lucht 'hergebruikt' en led-verlichting. De groengevel zorgt voor meer biodiversiteit. In totaal gaan er 12 medewerkers aan de slag.

Grootste Dreambaby van België

Dreambaby Charleroi heeft een winkeloppervlakte van 800 m2 en is daarmee het grootste filiaal van de babyspecialist. De winkel kreeg een warme aankleding met speciale aandacht voor sfeer en beleving. Dankzij de lage rekken krijgen de klanten een aangenaam gevoel van ruimte. Ze kunnen er terecht voor een uitgebreid assortiment baby-artikelen en persoonlijk advies. Er gaan zeven medewerkers aan de slag. Bruno Van Eeckhoudt, business unit manager Dreambaby: "Bij Dreambaby willen we toekomstige en jonge ouders of grootouders bijstaan in een heel belangrijk moment, namelijk de komst van nieuw leven. We willen hen inspireren, ondersteunen en deskundig advies geven. Het uitbreiden van ons aantal winkelpunten is daar een belangrijk onderdeel van. Het is fijn dat we nu ook in Charleroi aanwezig zijn om onze klanten verder te kunnen helpen."

Feestelijke openingsreceptie

Om goed van start te gaan, verwelkomen Dreambaby en Bio-Planet Charleroi alle nieuwsgierigen tijdens de feestelijke openingsreceptie. Die gaat door op dinsdag 22 augustus van 18 tot 20 uur. Beide winkels zijn vanaf woensdag 23 augustus officieel geopend. Gedurende de rest van de week organiseert Dreambaby diverse acties, wedstrijden en workshops.

Voor meer informatie:
www.bioplanet.be
www.dreambaby.be
Publicatiedatum: