Europees vooruitzicht bio-kokosnootwater ronduit positief
De nutritionele voordelen van kokosnootwater worden volgens het rapport gezien als een van de drijvende krachten achter de toegenomen populariteit van kokoswater in Europa. Kokosnootwater is rijk aan sodium en potassium. Consumenten met een druk bestaan zoeken naar manieren om zo gezond mogelijk te leven. Daarin is kokosnootwater een gezond alternatief voor sap, nectar of frisdrank vol suiker.
Met name biologisch kokosnootwater wint aan kracht. Dat heeft vooral te maken met de perceptie die veel consumenten hebben over biologisch, dat in hun ogen op het gebied van gezondheid en voedselveiligheid beter scoort dan het gangbare alternatief.
Wel stelt het rapport dat de consistentie en betrouwbaarheid van het product in de supply chain soms nog wel te wensen overlaat. Elke kokosnoot is verschillend en dat geldt ook voor de smaak. Kokosnotwater uit kustgebieden heeft een zoutere smaak dan van kokosnoten die landinwaarts geteeld worden. Dat maakt het een uitdaging om tot uniforme smaak te handhaven.
Bron: PR Newswire