Europees vooruitzicht bio-kokosnootwater ronduit positief

Analisten voorspellen dat de Europese markt voor kokosnootwater een flinke groei zal doormaken. De samengestelde jaarlijkse groei in de periode 2017-2021 wordt geschat op 25,03%. Een van de indicatoren die daarvoor wordt aangehaald, is de groei die de Braziliaanse markt voor kokosnootwater momenteel doormaakt. Hoewel het versproduct onder consumenten in tropische gebieden nog wel de voorkeur geniet, is er wel een verschuiving gaande naar meer voorverpakte voeding en dranken. Deze trend wordt toegeschreven aan convenience (draagbaarheid) en hygiëne.

De nutritionele voordelen van kokosnootwater worden volgens het rapport gezien als een van de drijvende krachten achter de toegenomen populariteit van kokoswater in Europa. Kokosnootwater is rijk aan sodium en potassium. Consumenten met een druk bestaan zoeken naar manieren om zo gezond mogelijk te leven. Daarin is kokosnootwater een gezond alternatief voor sap, nectar of frisdrank vol suiker.

Met name biologisch kokosnootwater wint aan kracht. Dat heeft vooral te maken met de perceptie die veel consumenten hebben over biologisch, dat in hun ogen op het gebied van gezondheid en voedselveiligheid beter scoort dan het gangbare alternatief.

Wel stelt het rapport dat de consistentie en betrouwbaarheid van het product in de supply chain soms nog wel te wensen overlaat. Elke kokosnoot is verschillend en dat geldt ook voor de smaak. Kokosnotwater uit kustgebieden heeft een zoutere smaak dan van kokosnoten die landinwaarts geteeld worden. Dat maakt het een uitdaging om tot uniforme smaak te handhaven.

Bron: PR Newswire

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.