"Skal-certificering voor zeewierteelt komt er zeker"
Marc. introduceert drie biologische zeewiersauzen
Voor Ton is het grote voordeel van de samenwerking met Marc Foods dat zij zeewier van constante kwaliteit kunnen leveren. "Ook bevat het zeewier geen kwik en zijn ze bezig met het verkrijgen van een bio-certificering voor de zeewierteelt."
Marc van Rijsselberghe van Marc Foods beaamt dit. Hij vertelt desgevraagd wat meer over de zeewierteelt: "We zijn bezig met de teelt van zilte gewassen en daarbij werken we dus met de zee. Daardoor hebben we ook de mogelijkheid om iets met zeewier te doen. We bekijken nu ook de mogelijkheid om de zeewierteelt door Skal te laten certificeren. Hier zitten nog wel wat haken en ogen aan, aangezien de zee een heel ander voedselsysteem is dan op land. Op termijn gaan we deze certificering zeker voor elkaar krijgen. Er is naar mijn mening te veel zeewier in de wereld te koop waar helemaal geen controle op is."
Marc vertelt dat Marc. een merk is dat Marc Foods gebruikt om de zilte producten bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. Daar horen deze sauzen bij." De zeewier geeft volgens Marc een bijzondere smaak aan de sauzen. "We waren verrast door het eindresultaat. Zo hebben we naast de zeewiermayonaise ook een zeevenkelmayonaise in het assortiment, die twee zijn heel verschillend qua smaakbeleving. Dat geldt ook voor onze zeekoolmosterd en deze nieuwe zeewiermosterd. Dit zijn totaal andere producten."
Voor meer informatie: [email protected], www.marcfoods.nl en www.tonsmosterd.com