"Skal-certificering voor zeewierteelt komt er zeker"

Marc. introduceert drie biologische zeewiersauzen

Tholen - Het aanbod van Marc Foods is uitgebreid met drie nieuwe producten: zeewiermayonaise, zeewierketchup en zeewiermosterd. Voor de ontwikkeling en productie heeft Marc ondersteuning gekregen van Ton Schroer, eigenaar van Tons Mosterd en Heerlijkheden. Ton: "Deze producten zijn wat je noemt 'echt vers van de pers'. Ik maak het voor Marc. We werken al heel lang samen. Zo gebruik ik al sinds 1980 biologisch mosterdzaad van Texel. Marc wilde graag iets met zijn zeewier doen. Zij bestellen het bij mij en ik produceer het."Voor Ton is het grote voordeel van de samenwerking met Marc Foods dat zij zeewier van constante kwaliteit kunnen leveren. "Ook bevat het zeewier geen kwik en zijn ze bezig met het verkrijgen van een bio-certificering voor de zeewierteelt."Marc van Rijsselberghe van Marc Foods beaamt dit. Hij vertelt desgevraagd wat meer over de zeewierteelt: "We zijn bezig met de teelt van zilte gewassen en daarbij werken we dus met de zee. Daardoor hebben we ook de mogelijkheid om iets met zeewier te doen. We bekijken nu ook de mogelijkheid om de zeewierteelt door Skal te laten certificeren. Hier zitten nog wel wat haken en ogen aan, aangezien de zee een heel ander voedselsysteem is dan op land. Op termijn gaan we deze certificering zeker voor elkaar krijgen. Er is naar mijn mening te veel zeewier in de wereld te koop waar helemaal geen controle op is."
 
Marc vertelt dat Marc. een merk is dat Marc Foods gebruikt om de zilte producten bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. Daar horen deze sauzen bij." De zeewier geeft volgens Marc een bijzondere smaak aan de sauzen. "We waren verrast door het eindresultaat. Zo hebben we naast de zeewiermayonaise ook een zeevenkelmayonaise in het assortiment, die twee zijn heel verschillend qua smaakbeleving. Dat geldt ook voor onze zeekoolmosterd en deze nieuwe zeewiermosterd. Dit zijn totaal andere producten."

Voor meer informatie: info@marcfoods.nl, www.marcfoods.nl en www.tonsmosterd.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.