Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opvallende ijsverpakking steelt show

Bio-tampons hit op Kickstarter

Je moet er maar op komen: tampons van biologisch katoen in een ijsverpakking. De Britse Tara Chandra wist via crowdfunding in korte tijd ruim 14 duizend pond op te halen. Velen verbaasden zich dan ook over het feit dat haar product niet in de koeling stond. Dat was precies wat ze wilde bereiken. Tussen de minimalistische, gedateerde designs vallen haar producten tenminste op, verklaart ze haar keuze.



Met Flo wil Chandra biologische hygiëneproducten gericht op vrouwen voor het brede publiek beschikbaar te maken. De prijs ligt volgens haar ongeveer 20 procent hoger dan niet-biologische merken. Een dermate klein prijsverschil dat het daarmee niet louter een nichemarkt vertegenwoordigt. De verpakking met 14 tampons heeft een adviesprijs van £3,69.

Chandra kwam op een onconventionele manier op het idee om zich te gaan begeven op de markt voor biologische tampons. Het was in haar carrière als R&B-zangeres dat ze tijdens een fotoshoot ongesteld werd, de fotograaf vroeg of er tampons beschikbaar waren, en hij vervolgens sterk afraadde gebruik te maken van Tampax, de enige tampons die op dat moment beschikbaar waren. "Je wilt deze niet gebruiken", zei hij. "De tampons zitten vol met bleekmiddelen en andere chemicaliën."

Bron: Independent
Publicatiedatum: