Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
DO-IT distribueert totaalassortiment onoff spices!

"Authentieke Thaise smaak past goed bij barbecue"

Tholen – Tijdens de zomerse temperaturen misstaan Oosterse sauzen en marinades niet op de barbecue. De standaard ketchup maakt langzaamaan plaats voor pittigere alternatieven, ziet Onno Stienen van onoff spices!. "De Aziatische keuken is al langer aan een opmars bezig. In dat licht bezien is de combinatie van een pittige chilisaus met gegrild vlees een welkome aanvulling." De producten van onoff spices! zijn geïnspireerd door de overwegend spicy Thaise keuken. De huidige productlijn biedt een goede weergave van extreem spicy naar toegankelijk. "Met deze producten wil ik de authentieke Thaise smaak die je in de lokale straattentjes terugvindt naar voren halen."Kleinschalige landbouw in Thailand

Zes jaar geleden verhuisde Onno naar Thailand. "Dat verliep heel natuurlijk. Thailand trok aan mij. Ik heb er niet lang aan hoeven twijfelen om deze stap uiteindelijk te wagen." Hij kijkt met grote bewondering naar de kleinschalige landbouw in Thailand, waar al eeuwenlang op biologische wijze wordt verbouwd. Tegelijkertijd ziet hij dat de drempel voor boeren naar EU-certificering voor biologisch nog altijd erg groot is. Soms wordt de meerwaarde nog over het hoofd gezien. De aanbodkant ten spijt, Onno ziet dat biologische producten ook binnen de grote Thaise retailers meer schapruimte veroveren. "Deze ontwikkeling komt langzaam op gang, maar lijkt in eerste instantie opgepakt te worden door de hoger opgeleide klasse."

Distributie via DO-IT

Om zich te kunnen blijven richten op hetgeen Onno het liefste doet - productontwikkeling – heeft hij de logistieke afwikkeling en verkoop ondergebracht bij DO-IT, tot grote tevredenheid van beide partijen. "We kennen elkaar van de afgelopen Bio-beurzen in Zwolle. Vanaf dag één hadden we een wederzijdse klik. Als kleine speler bleek mijn lijn sauzen en marinades goed te passen bij hun productaanbod", verklaart Onno, die dankzij deze keuze zonder problemen in Thailand kan blijven wonen.


Onno Stienen van onoff spices! kreeg tijdens de Bio-beurs 2017 bezoek van Poppe Braam van DO-IT.

Als marinade, glaze, dry rub of dip

Toch weten maar weinig consumenten hoe je de sauzen precies gebruikt of aanbrengt. In een uitgebreid overzicht op de website van onoff spices! blijkt dat er concreet genomen vier toepassingen voor zijn: als marinade, glaze, dry rub of dip. De Sriracha chilisaus kent twee toepassingen: als dipsaus en glaze. Door de saus kort na het grillen met een bakkwastje op het vlees aan te brengen, krijgt het vlees een krokant, glimmend laagje, doordat de natuurlijke suikers in de saus licht karamelliseren. De Thaise zoete sojasaus is op zijn beurt weer geschikt als marinade. Door het product een aantal uren in een kruidige melange onder te dompelen, dringen de kruiden het vlees tot diep in de vezels binnen, wat het vlees heerlijk mals maakt. Tot slot kun je de Thaise sweet chili dipsaus gebruiken als woksaus of, zoals de naam al doet vermoeden, om mee te dippen. Uitbreiding

onoff spices! heeft nog enkele verrassingen in petto. Zo komt er een lijn van droge kruidenmengsels om vlees of vis op smaak te brengen. In gedroogde vorm is het mengsel gelijkmatiger over het vlees te verdelen. Het zout in de rub zal daarbij in eerste instantie vocht aan het vlees onttrekken. Na enige tijd zal dit vocht met alle specerijen weer door het vlees worden opgenomen. Daarbuiten staan biologische instant rijstnoedels nog in de planning.

Voor meer informatie:
Onno Stienen
onoff spices! BV
Postbus 8090
3301CB Dordrecht
T: +31 (0)10-3073250
T: +66 822662014
www.onoffspices.com