Dit gaat vooraf aan het biologische boerderij-ijs van Lidl

Wat er vooraf gaat aan biologische boerderij-ijs van Lidl? De supermarktketen vertelt in een video dat de melk afkomstig is van Jersey koeien van een melkveehouder in Goedereede. De koeien geven romige melk en krijgen een 'dieet' van voer uit de omgeving: klaver en eigen teelt. Dat wordt vervolgens machinaal vermengd.

Op de IJshoeve in Stellendam wordt de melk dagelijks dagvers geleverd. De melk komt in de melkopslag terecht, waar het wordt gemixt met andere ingrediƫnten tot een kant-en-klare ijsmix. Wat dan nog rest is het afvullen in emmers.

Benieuwd naar de werkwijze? Bekijk dan onderstaande video.


Bron: Lidl

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven