31 mei op NPO 3 (22.35 uur)

Documentaire Well Fed duikt in wereld van genetisch gemodificeerd voedsel

Wat is genetisch gemodificeerd voedsel nou precies? En waar komt die, met name Europese, weerstand tegen het genetisch modificeren van landbouwgewassen toch vandaan? In Well Fed duiken wetenschapsjournalist en moleculair bioloog Hidde Boersma en filmmaker Karsten de Vreugd in de wereld van genetisch gemodificeerde landbouw. Is het wel moreel verdedigbaar om tegen gemodificeerd voedsel te zijn? En welke impact heeft deze Westerse weerstand op het leven van de arme, kleine boeren in Bangladesh? De VARA-documentaire Well Fed is op woensdag 31 mei om 22.35 uur te zien tijdens de Food Week op NPO 3.



Hidde Boersma en Karsten de Vreugd onderzoeken in Well Fed de voor- en tegenargumenten voor het gebruik van genetische modificatie. Vanuit zijn stadse, Westerse blik is Karsten behoorlijk kritisch op het gebruik van genetisch gemodificeerde gewassen (GMO), terwijl moleculair bioloog Hidde er van overtuigd is dat dit de toekomst is. Hun zoektocht naar antwoorden brengt hen zowel bij experts, die diep in de materie zitten, als bij arme, kleine boeren in Bangladesh, die sinds kort met genetische gemodificeerde gewassen werken. Well Fed zet vraagtekens bij onze bevoorrechte opvattingen over natuurlijk voedsel en hoopt een antwoord te krijgen op de belangrijke vraag: is het moreel wel verdedigbaar om tegen genetisch gemodificeerd voedsel te zijn?

Well Fed gaat op zaterdag 27 mei in première bij De Balie in Amsterdam. Na afloop gaan de filmmakers in gesprek over alternatieve vormen van genetische manipulatie met bio-ethicus Zoë Robaey en bio-hacker Roland van Dierendonck.

Voor meer informatie: www.wellfed.nl

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven