Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage Organic Business Lunch

de Smaakspecialist: veel meer dan initiatief van 'supermarktboys'

Tholen - De Smaakspecialist heeft een feestelijk weekend achter de rug. Op het landgoed Anneville in Ulvenhout vierde de Smaakspecialist namelijk haar 12,5 jarig bestaan. Het feestweekend ging vrijdagmiddag van start met de Organic Business Lunch. Hiervoor waren partners uitgenodigd die in de loop van de jaren een bijdrage geleverd hebben aan het bereiken van de missie van de Smaakspecialist. "Jullie hebben allemaal een speciaal plekje in mijn hart. Ik ben erg blij met jullie. Ik wil bio-producten breed beschikbaar maken en daar heb ik de juiste mensen voor om me heen verzameld. Hiermee wil ik de wereld een klein beetje mooier maken", vertelde oprichter Pieter Dirven tijdens de lunch.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.
Pieter vertelde de aanwezigen in een 'speech zonder blaadje' (dus recht uit zijn hart) hoe hij 12,5 jaar geleden met 6 vrienden, ofwel 'supermarktboys', met Teamzes begonnen is om de supermarkten te faciliteren. "De fascinatie voor bio-voeding kwam later. Bio werd vervolgens een trend en toen zijn wij er ook in gestapt. Ik heb in die tijd moeten praten als brugman en stond vanwege de mindere houdbaarheid van de bio-producten op een gegeven moment bekend als 'Pieter Derving'. Gelukkig vond ik op een gegeven moment wat mensen die net zo enthousiast waren over bio-voeding." Zijn vrienden besloten toen dat Pieter het beste in zijn eentje met Teamzes verder kon gaan. Een geweldige kans en er ging een wereld voor hem open.

Supermarktorganisaties helpen om consumenten te faciliteren. Daar draait het volgens Pieter om. "Je moet de consument blij maken en daarom doen wat de consument vraagt. Daarbij is goed zijn voor de wereld van groot belang. Daar doen wij bij de Smaakspecialist knetterhard ons best voor. Ik wil met de mensen om me heen proberen om biologische voeding op de kaart te zetten."


Een deel van de gasten: links en rechts de mannen van Bakkerij van der Westen: Randy en Gerrie. Tussen hen in Ben de Jonge (Delinuts), Jurrien Roossien (DO-IT) en Paulien Veerman (Bionext).

De Smaakspecialist wil onder andere kennis delen over biologische producten. Dit heeft geleid tot verschillende initiatieven zoals Organic Kitchen, KidsProef en het Bio Proeflokaal. Pieter vertelde daar uiteraard ook nog wat meer over. "Voor de productontwikkeling luisteren we heel goed naar wat de mensen zoeken en willen. Met het Organic Tasting Diner van vanavond willen we voortbouwen op het Bio proeflokaal, onze pop-up shop waar bezoekers de wereld van biologisch eten kunnen beleven. Er komen 110 mensen genieten van dit bijzondere 4 gangen-diner. Mensen op deze manier bij elkaar brengen, dat is echt rijkdom. Als we iets willen, gaan we het doen. Dat is illustratief voor de mentaliteit binnen de Smaakspecialist."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Pieter noemde ook het platform Organic Kitchen. "Hiermee vertellen we dat je bent wat je eet. Wat je naar binnen werkt, heeft impact op je." Alle genodigden kregen een verantwoorde, biologische en smakelijke lunch voorgeschoteld. Waaraan ook basisschoolleerlingen meegewerkt hebben. Zij kregen tijdens een interactieve les KidsProef de kans om mee te helpen bij de bereiding van de lunch. Pieter: "We willen bij de kinderen beginnen. Bijvoorbeeld door hen les te geven en uit te leggen wat verantwoorde voeding is. Ons doel is om in 2018 alle kinderen in groep 7 een les in biologische voeding te geven. Wij zijn zo gek om dit te gaan doen en willen hier weer de juiste mensen in gaan betrekken."

Na afloop van de lunch kregen de aanwezigen het gloednieuwe Bio Proefboek uitgereikt. Dit boek vol biologische kookinspiratie werd overhandigd door de kinderen.De Smaakspecialist

De Smaakspecialist is met een divers assortiment onder de biologische merken Smaakt, BioToday en RAW Organic Food ruim vertegenwoordigd in de Nederlandse supermarkten. De Smaakspecialist wil de aanschaf van bio-producten zo laagdrempelig mogelijk maken en mensen inspireren door kennis te delen.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: Rince@desmaakspecialist.nl, www.desmaakspecialist.nl