Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Trafo Hummus Chips in nieuwe composteerbare verpakking van Bio4Pack

Onlangs introduceerde FZ Organic Food haar nieuwe chips range van Trafo, Biologische Hummus Chips. Met deze nieuwe Hummus variant wordt het assortiment biologische chips & snacks voor de bewuste genieter verder uitgebreid. Trafo Hummus Chips zijn glutenvrij, vegan, zonder toegevoegde suikers en 25% minder vet dan traditionele aardappelchips. De nieuwe Hummus chips van het merk Trafo zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken, zeezout, paprika en rozemarijn.Bij de ontwikkeling van de Hummus Chips is niet alleen gedacht aan het product, maar ook aan de verpakking. FZ Organic Food heeft namelijk gekozen voor een verpakking van Bio4Pack die volledig composteerbaar is en gemaakt van hernieuwbare materialen.

Oplossing met visie

De verpakkingsoplossing van Bio4Pack is conform de strenge EN13432-norm – zie hiervoor het 7P0466 kiemplant logo – en ook nog eens 4 sterren biobased. Dit houdt in dat meer dan 81% van de gebruikte grondstoffen hernieuwbaar is. Kortom, de verpakking sluit naadloos aan bij de missie en visie van FZ Organic Food. Een ander feit is dat FZ Organic Food met deze verpakking al meteen aan de eisen van de Tweede Kamer voldoet met betrekking tot de toepassing van gemetalliseerde multi-layer verpakkingen. In 2050 moeten deze verpakkingen in zijn huidige vorm geheel uit de schappen verdwenen zijn. De sustainable multi-layer verpakking van Bio4Pack voldoet wel aan de eisen van de Tweede Kamer.De Bio4Pack chipsverpakking heeft dezelfde materiaaleigenschappen als de huidige multi-layer films waardoor deze op standaard machines te verwerken. Tevens is de film ook uitstekend te bedrukken in tot wel 8 kleuren. Kortom, met de sustainable en composteerbare chipsverpakking heeft FZ Organic Food een verpakking die recht doet aan de kwaliteit van het product en de toekomst van onze planeet.

Voor meer informatie: www.bio4pack.nl en www.fzorganicfood.nl
Publicatiedatum: