Dagje meelopen op 18 mei of 22 juni

MBO Vakopleiding biologisch-dynamische landbouw

Terug naar de basis: een toekomst als biodynamisch groenteteler, veehouder, fruitteler of akkerbouwer. Groenhorst Dronten Warmonderhof houdt dit schooljaar nog twee informatiedagen voor jongeren en volwassenen die zijn geïnteresseerd in werken in de biologisch-dynamische landbouw, zorglandbouw, stadslandbouw of een eigen bedrijf in deze richting. De infodagen worden gehouden op 18 mei en 22 juni. Je moet je daarvoor wel even aanmelden.

Op Warmonderhof gaan leren, wonen en werken hand in hand. De voltijdstudenten zitten elke morgen in de klas en werken elke middag op het land, in de stallen of de kas. Ze wonen op het erf. Je kunt een dagje meelopen om te kijken of deze intensieve opleiding wat voor je is. Voor deeltijdstudenten biedt de school een opleiding waar leren en werken hand in hand gaan. De deeltijdstudenten zijn volwassenen die in twee jaar tijd een nieuwe carrièreperspectief kunnen creëren, door gemiddeld een dag per week naar school te gaan en twee dagen per week op een biologisch(dynamisch) bedrijf naar keuze te werken.

Toekomstvisie

De bd-boer boert op een manier die de bodem en de dieren niet uitput, zodat er ook nog een toekomst is voor de generaties na ons. De opleiding wordt op niveau 2 tot en met 4 aangeboden en duurt derhalve 2, 3 of 4 jaar. Trekker rijden gaat op deze school hand in hand met groenteteelt, voedingsleer, bodemkunde, zelfontwikkeling en snoeien. Naast de praktijkstages op de boerderijen rond de school zijn er veel excursies en is er ruimte voor een halfjaar (buitenland)stage.

Na de opleiding

Afgestudeerden van Warmonderhof kom je tegen in binnen- en buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine biologische of biologisch-dynamische (zorg-)boerderijen of stadslandbouwprojecten, in allerlei uitvoerende of leidinggevende functies in natuurvoedingswinkels, groothandels of productverwerkende bedrijven. De opleiding is ook een goede opstap voor alle soorten hbo-opleidingen.

Infodagen

De infodagen worden gehouden op 18 mei en 22 juni. Wil je langskomen? Meld je dan even aan voor één van de dagen. Dat kan via het inschrijfformulier op de website.

Voor meer informatie: www.warmonderhof.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven