Twee nieuwe sulfietarme bio-wijnen uit Friuli
Natrada heeft twee nieuwe wijnen opgenomen in haar assortiment. Het betreft de sulfietarme rode wijn en de sulfietarme witte wijn van Mont'Albano. Ondanks dat er geen sulfiet is toegevoegd aan deze wijnen spreekt men van 'sulfietarm' omdat er van nature altijd een beetje sulfiet op druiven aanwezig is.
De rode wijn is gemaakt van merlot, cabernet franc, sauvignon en refosco. Ramon van Huffelen omschrijft de wijn als volgt: "Het is een wijn met een intense robijnrode kleur en unieke zachtheid in de mond met de smaak van rijpe bramen en bosbessen en een vleugje chocolade. Een spannende wijn! Lekker met een krachtig vleesgerecht maar ook met oude kazen of stevige vis-stoofschotels."
De witte wijn bevat druiven van onder andere chardonnay en sauvignon. De druiven worden na de oogst onmiddellijk geperst. Om oxidatie van de wijn te voorkomen wordt de wijn bewaard in roestvrij tanks in afwezigheid van zuurstof om daarna zo snel mogelijk te worden gebotteld. Ramon: "De wijn is strogeel van kleur. In de neus rijp wit fruit en in de smaak een interessante mineraliteit met perfect evenwicht tussen zuur en zoet. Heerlijk met mosselen, garnalen, kreeft en alle visrecepten. Maar ook met rauwe ham en fantastisch te combineren met witte asperges. Serveertemperatuur 10-12 °C."
Voor meer informatie: 055 5337799 of www.natrada.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Budels Malt 0.0% Bio uitgeroepen tot het beste Alcoholvrij bier van Nederland
- 2023-05-23 Frisdrank krijgt meer diepgang met echte ingrediënten
- 2023-05-17 Voelkel doorbreekt omzetgrens van 100 miljoen
- 2023-05-12 Limited edition Zomerdrank nu verkrijgbaar
- 2023-05-04 "Als het aan de eigenaars ligt, hebben we morgen al een volledig biologisch wijnassortiment"
- 2023-05-04 Gulpener valt 19 keer in de smaakprijzen
- 2023-04-19 Stop je wijnfles in de grond
- 2023-04-18 Belgische natuurlijke bio-frisdrank klaar voor verdere Europese uitrol
- 2023-04-06 "De hele voorraad is inmiddels verkocht"
- 2023-03-31 Nieuw sap combineert gember en kurkuma met goji
- 2023-03-27 "De 'botanicals' en beperkte zoetheid geven onze drankjes een meer volwassen beleving"
- 2023-03-24 Recordopbrengst Nederlandse wijndruiven in 2022
- 2023-03-21 Waterkefir KULT nu ook in Nederland
- 2023-03-20 Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- 2023-03-10 Fermentatie bleek de sleutel voor pure low-alcohol wijn
- 2023-03-10 'Kauwmachine' zorgt voor meer voedingsstoffen in slow juices
- 2023-03-09 Clearspring introduceert cafeïnevrije biologische Japanse Kuwa Matcha
- 2023-03-07 Koning Charles krijgt tijdens eerste staatsbezoek rondleiding door Franse bio-wijngaard
- 2023-03-02 "Aan de basis stond de geit die de wijngaarden graag bezoekt om de druiven te proeven"
- 2023-03-02 Nieuwe ready-to-drink Sparkling Ging'r en Sparkling Soda's