Back to Basics

Utrechtse studenten maken documentaire over herkomst van voeding

Twee studenten aan de School voor Journalistiek in Utrecht werken aan een documentaire onder de naam Back to Basics, over de Herenboerderij in Boxtel. Deze boerderij is opgericht door Geert van der Veer, oud-medewerker van een landbouworganisatie.

Het land is twintig hectare groot: met koeien, kippen, varkens, groenten en fruit. Er is slechts één boer in loondienst, die het land en alles wat erop staat verzorgt. Inmiddels is er rond de Herenboerderij een hele community ontstaan. Zo'n 100 gezinnen in en rondom Boxtel halen wekelijks hun eten van deze boerderij. Zij vinden dat voedsel lokaal en zo natuurlijk mogelijk geproduceerd moet worden.Christa Hiddinga en Fleur Born, de studenten in kwestie, willen met deze documentaire mensen aan het denken zetten over de herkomst van voeding. Voor de productie van de documentaire te financieren heeft het tweetal een crowdfundingsactie opgezet.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.