Wilde bessenjam en -siropen Torfolk Gård nu in Nederland

Vanaf deze week is de ambachtelijk geproduceerde jam en siroop van Torfolk Gård ook in Nederland verkrijgbaar. De Torfolk boerderij is gelegen in de dunbevolkte regio Värmland in Zweden, en viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. Het merendeel van de producten is gemaakt van wilde bessen en volgens traditioneel recept gezoet met rietsuiker. Als bijzondere specialiteit biedt dit Zweedse bedrijf bovendien ongezoete 100 procent vossenbessenspread. In de afgelopen drie jaar waren de Torfolk producten via De Zaai-Ster al verkrijgbaar in het noorden van ons land, en vanaf deze week via Udea in heel Nederland.



Nieuwe smaken

Op verzoek van klanten kwam Torfolk vorig jaar met ongezoete 100 procent vossenbessenspread. Een pot vol wilde Zweedse vossenbessen, puur en ongezoet. In elke pot zitten ongeveer 1500 bessen. Lekker bij vleesgerechten of in de yoghurt. Desgewenst kan naar smaak honing of suiker worden toegevoegd. Vorig jaar werden ook twee nieuwe jams geïntroduceerd. De friszoete kruisbessenjam, en de rabarber-aardbeienjam. Geschikt voor bij een kaasplankje, op de boterham en op wafels.



Hoog fruitgehalte

De Torfolk producten hebben een hoog fruitgehalte, en zijn gemaakt van zeer smaakvolle wilde bessen. Wilde frambozen en bramen koopt Torfolk in Bosnië in, waarmee men bijdraagt aan de naoorlogse wederopbouw van het gebied. De andere wilde bessen worden geplukt in de Zweedse bossen. Torfolk Gård werkt samen met een coöperatie van biologische rietsuikerproducenten in Brazilië.

Voor meer informatie:
www.torfolk.nl
www.mercadero.nl

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven