Groningen stimuleert teelt voor bio-conserven

28 maart 2017 - De provincie Groningen wil boeren verder op weg helpen over te stappen naar biologische landbouw. Het project 'bioconserven', dat in 2016 mede werd opgezet door de provincie, wordt nu opnieuw financieel ondersteund. Er gaat een provinciale subsidiebijdrage van 25.000 euro naar het project. Het bevorderen van biologische landbouw is een belangrijk onderdeel van het collegeakkoord.

Groningen en Friesland

Het project 'bioconserven' wordt behalve door de provincie Groningen mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, de Rabobank, adviesorganisatie Delphy, groenteverwerker Laarakker en de Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw. Zo zijn er in 2016 enkele informatiebijeenkomsten geweest voor boeren die van plan zijn over te stappen op een biologische bedrijfsvoering. Daarnaast vonden er adviesgesprekken plaats en cursussen. Inmiddels wordt het biologisch telen van gewassen als sperziebonen, courgettes en rode bieten gedemonstreerd op twee proefboerderijen, in Nieuw-Beerta en het Friese Munnekezijl. Gezien de groeiende belangstelling onder landbouwers, is besloten het project voort te zetten en verder uit te breiden.

Bron: Provincie Groningen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.