ERF-1 introduceert rauwmelkse Kamper Terpkaas
Irene Bruins overhandigt het 'bortje kaas' aan burgemeester Bort Koelewijn.
Kenners zijn het erover eens: de Kamper Terpkaas is een unieke kaas. Wars van toevoegingen en honderd procent biologisch. "Puur natuur", lacht Irene Bruins. "Met melk van onze eigen koeien. Op ERF-1 gaan we uit van de kracht van de natuur. We hebben hart voor het land en de dieren. Geven ruimte aan weidevogels en voeren onze koeien hun natuurlijke voer. Boeren met respect voor het landschap. De aloude landerijen pachten we van de stad."
Naast de bekende zuivel als melk en vla, met moeder's vanillevla (met echte vanillestokjes) als onbetwiste topper, is er de kaas. Mogelijk gemaakt door enthousiaste crowdfunders met een kloppend hart voor eerlijke producten. Een kaas die meebeweegt met de seizoenen. In ieder stukje proef je de hand van de kaasmaakster en het jaargetij. De melk is bepalend voor de smaak, evenals het moment van bereiding en de rijping. Het maakt elke kaas uniek en tongstrelend anders.
"Op de boerderij maken we een halfharde gewassen kaas met een eetbare natuurkorst", vervolgt Irene. "Kaasmaken wilde ik al jaren. Met de opening van de kaaskelder, medio 2016, werd het werkelijkheid en begon de ontwikkeling van een eigen kaas met de eerste Kamper Terpkaas als tastbaar resultaat."
Eén van de vele reacties: "Een typische boerenkaas met een mooie textuur en een goede volle smaak die tegelijk subtiel is en een lichtvoetig aroma heeft."
De Kamper Terpkaas is onder meer verkrijgbaar in Kampen, IJsselmuiden, Genemuiden, Staphorst en Zwolle.
Voor meer informatie: www.erf1.nl