29 maart

10e BIJendiner over biodiversiteit en bijen in de nabijheid

Op woensdag 29 maart vindt het 10e BIJendiner plaats Op Hodenpijl. Het programma bestaat uit een rondleiding langs de bijenvolken op de Levende Buitenplaats, een diner, sprekers en dialoog met het panel. Het thema van het 10e BIJendiner is 'Het Nationaal Bijengezondheid Actieprogramma gaat iedere burger aan'. Dit gaat over de verantwoordelijkheid die je als burger hebt voor ecologische biodiversiteit in je eigen omgeving en in het bijzonder de bijen. Wie heeft er nog een hoekje grond over voor bijenbloemenzaad?De rondleiding start om 17.00 uur. Daarna volgt het diner met biologische, lokale en seizoensgebonden gerechten. Rond 20.30 uur start het avondprogramma o.l.v. Felix Rottenberg in de voormalige kerk.

Er zijn twee sprekers, er is veel dialoog tussen onder andere het publiek en het panel en een update over Honey Highway en diens toekomst. Gespreksleider is Felix Rottenberg, voorzitter Nationaal Bijenberaad. De eerste spreker is landbouwer Henk Wansink van biodynamisch landbouwbedrijf de Meander. Tweede spreker is Ted van den Bergh Directeur Triodos bank Foundation. Deborah Post en Peter de Groot vertellen over Honey Highway. De sprekers in het panel zijn Gedeputeerde Infrastructuur Provincie Zuid-Holland, Hoogheemraad Delfland, Directeur Ministerie Economische Zaken voor Infrastructuur en Milieu, over hoe zij verantwoordelijkheid nemen voor ecologische biodiversiteit in hun omgeving en de link met Honey Highway.

Het BIJendiner is een initiatief van Deborah Post in samenwerking met Op Hodenpijl. Deborah is de onderneemster achter Honey Highway. Na de Honey Highway langs de verlengde A4, zijn er ook 3 trajecten nieuwe Rijkswegen, 3 trajecten spoor Honey Highway ProRail Gelderland, 10 kilometer waterdijken Delfland, Provinciale weg N211 in de Provincie Zuid-Holland en N237 in Utrecht, Provincies zijn aan de slag voor Provinciale wegen.

Er zijn nog slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor het diner. De organisatie nodigt iedereen van harte uit om het avondprogramma in de kerk bij te wonen, en vraagt hiervoor als entree een gift voor Honey Highway.

Wanneer: woensdag 29 maart.
Aanvang: 18.00 uur.
Waar: 'Op Hodenpijl' is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). Er is een ruime, gratis parkeerplaats.
Tarief: entree inclusief diner: 40 euro. Alleen op reservering.

Voor meer informatie: www.honeyhighway.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.