Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank de Koning, glasteler:

"Conventionele teelt levert niet de kwaliteit op waar ik naar streef"

Frank de Koning teelt biologische en biodynamische (Demeter) tomaten, paprika's, aubergines en paksoi voor Nature & More in het zuidwesten van Nederland. Hartelijk dank voor het kopen van mijn producten. Hij teelt onder andere de biologische Wild Wonder tomaten, een mix van tien verschillende tomatenrassen van over de hele wereld. "Het is een goede manier om het belang van biodiversiteit onder de aandacht te brengen", licht Frank toe. De teler heeft drie kassen van in totaal 8,5 hectare, gelegen in Tinte en Rockanje, twee dorpjes in het zuidwesten van Nederland, vlakbij het Deltaplan.

In 1989 is Frank begonnen met conventionele teelt van komkommers en trostomaten. "Ik merkte echter al snel dat conventionele teelt op steenwol me niet de kwaliteit opleverde waar ik naar streefde. Omschakelen naar biologisch was daarom een logische keuze voor mij. In de biologische kassenteelt in Nederland telen we in de volle grond, zoals het altijd is geweest. Dat proef je aan de volle smaak van mijn producten."

De afzet van zijn producten verloopt via Nautilus Organic. De producten voor Nature & More worden milieuvriendelijk verpakt in composteerbare materialen en komen uit hernieuwbare bronnen.Voor meer informatie: www.natureandmore.com
Publicatiedatum: