Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-knoflook uit Flevopolder in Belgisch bier

Tholen - Carel Bouma werd onlangs verrast met een pakketje biologisch bier van de Belgische bierbrouwer Jessenhofke. Leuke ruilhandel noemde hij het op Twitter. "Deze brouwer probeert altijd allerlei ingrediënten uit en kwam in de herfst bij ons wat biologische knoflook ophalen. Hij heeft het onder andere verwerkt in het biertje met de naam Maya", zo licht Carel toe. Ook de Jessenhofke Pimpernelle bevat knoflook.



Carel runt het familiebedrijf Bouma biologisch poot- en plantgoed in Biddinghuizen. Het is erg druk, zo geeft hij aan. "Het is hartstikke druk en we zijn eigenlijk wel blij met het slechte weer van vandaag. Daardoor hebben we tijd om de nodige administratieve taken af te handelen." Hij verwacht dat de knoflookvoorraad over een week of drie helemaal op is. Dan is het wachten op de nieuwe oogst. "De leveringen lopen mooi door. In het najaar zijn de tenen de grond in gegaan. Eén van de rassen waarmee we werken is tot in het voorjaar te planten, waardoor we een groot deel van het jaar knoflook kunnen leveren."


Carel Bouma.

Bouma biologisch poot- en plantgoed bestaat sinds 1993. In 2008 is een start gemaakt met biologisch knoflookteelt. "De handel hierin deden we daarvoor al, maar toen twee van onze leveranciers in de buurt stopten met de teelt zijn wij hier zelf mee aan de slag gegaan." De teelt brengt de nodige uitdagingen met zich mee. "Zo is roest een uitdaging en moeten we heel hygiënisch werken. Door de fikse Phytophthora-aantasting de afgelopen zomer zitten we krap in het pootgoed als het gaat om de aardappelen."

Voor meer informatie:

Carel Bouma
Carel Bouma Biologisch Pootgoed
Alikruikweg 15
8256 RK Biddinghuizen
0321 331384
info@biologischpootgoed.nl
www.biologischpootgoed.nl