Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Synergievoordelen voor de biologische speciaalzaken

Udea neemt De Zaai-Ster over

Na een periode van onderhandeling wordt vandaag de overname van De Zaai-Ster door Udea bekrachtigd. Schaalvergroting, concentratie en samenwerking zullen voor een betere dienstverlening richting de biologische speciaalzaken zorgen, hetgeen de concurrentiepositie van het bedrijf ten goede komt. Met deze visie besloten Udea en De Zaai-Ster samen dat overname van De Zaai-Ster door Udea een goede stap voorwaarts zou zijn.


 
"Udea en De Zaai-Ster hebben elkaar als concullega's altijd respectvol behandeld. De klanten van De Zaai-Ster zijn in goede handen van Udea. Udea heeft zich net als wij altijd hard gemaakt voor de speciaalzaken en zal dit ook in de toekomst blijven doen", aldus Boudewijn Taminiau, één van de vennoten en medeoprichter van De Zaai-Ster.
 
Klanten zullen hier op het eerste gezicht weinig van merken. De bekende mensen achter De Zaai-Ster zullen na de overname in staat worden gesteld om hun service en (kennis over het) assortiment voort te zetten. Een hogere omloopsnelheid zal de kwaliteit van de versproducten ten goede komen. Ook verandert er niks aan het feit dat De Zaai-Ster een partner is voor logistiek van biologische levensmiddelen voor derden. De overname biedt veel klanten nu wel de keuze om een Ekoplaza Webshop Afhaalpunt te worden, wekelijks een uitgebreider promotiepakket te ontvangen en daarmee extra consumenten naar hun winkel te trekken. Ook kunnen veel kwaliteitsproducten van Udea direct mee worden besteld via de webshop van Udea.nl. Daarbij wordt een minimum orderbedrag voor DKW aangehouden van 300 euro.
 
Erik-Jan van den Brink, commercieel directeur van Udea vult aan: "We zijn blij met de overname. Het samenvoegen van twee prachtige bedrijven zal ertoe leiden dat de mensen van De Zaai-Ster hun klanten vanuit een sterkere basis nog beter van dienst kunnen zijn."

René Oosting, de jongste voormalige vennoot van De Zaai-Ster, is blij nu volle kracht door te kunnen: "We krijgen nu direct beschikking over mogelijkheden die voor ons buiten bereik lagen. Betere software zal ons meer inzicht geven, minder fouten laten maken en ons in staat stellen een betere prestatie naar de klant te realiseren. Meer dan ooit kunnen we ons focussen op een ultieme en persoonlijke klanttevredenheid waarmee mogelijk het sterkste punt van De Zaai-Ster wordt verbeterd. De combinatie De Zaai-Ster - Udea kan met de toevoeging van Puur Noord en Drentse Aa meer dan ooit de garantie waarmaken van Grootste assortiment, klein te bestellen. Alles, inclusief brood en banket van Bakkerij Verbeek, in één vrachtauto voor een optimale service aan de afnemers. Dat is wat consumenten niet meer dan normaal zullen vinden, voor de personeelsplanning aan de afnemers grote voordelen geeft en kosten bespaart."
 
Schaalvergroting van een partner die exclusief levert aan de biologische speciaalzaken is in de sterk groeiende markt van biologische voeding een positieve ontwikkeling. Zeker gezien het feit dat grootste groei van biologische voeding in de afgelopen jaren te vinden was in de reguliere supermarkten. "Die groei hoort in de biologische speciaalzaken", vinden De Zaai-Ster en Udea.

Voor meer informatie:

Erik-Jan van den Brink
ejvdbrink@udea.nl
www.udea.nl

Boudewijn Taminiau
boudewijn@zaai-ster.nl
www.zaai-ster.nl
Publicatiedatum: