Propolia wint Franse bio-prijs voor oogcontourroller

Propolia heeft hoge ogen gegooid bij de Franse bio-consument tijdens de verkiezing 'meilleur produit bio 2017' op 15 november in Le Vésinet, Parijs. Was het in 2015 de Propolia milde honingshampoo en in 2016 de gezichtsscrub, voor 2017 was het de beurt aan de oogcontourroller en de gel voor vermoeide benen. Een jury van 100 honderd consumenten verkoos beide producten als beste in de categorie cosmetica, hygiëne en verzorging. Beiden kregen een gedeelde eerste plaats. Beide producten maken deel uit van het assortiment dat op de Nederlandse markt aangeboden wordt door Imkerij de Werkbij.Samenstelling

Eén van de juryleden prijst de oogcontourroller vanwege de samenstelling van wat hij 'hyper effectieve werkzame stoffen' noemt tegen rimpels en wallen, namelijk koninginnegelei, korenbloem en paardenkastanje. Paardenkastanje stimuleert de bloedcirculatie en werkt op die manier verjongend; koninginnegelei voedt de huid en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen; korenbloem is verantwoordelijk voor de kalmerende eigenschappen. De roller maakt het makkelijk om de vloeistof nauwkeurig aan te brengen en irriteert of prikt niet.

Vermoeidheid

Een jachtig bestaan eist zijn tol. Een goede nachtrust en voldoende ontspanning doen veel goed, maar Propolia beseft dat die oplossing niet altijd voor de hand ligt en zoekt daarom naar natuurlijke wegen om de symptomen te bestrijden: futloosheid, vermoeide ogen en zware benen. Voor futloosheid is er de Energie Vitale, rijk aan vitamine C, glutenvrij maar (nog) niet biologisch gecertificeerd. De oogcontourroller en de gel voor vermoeide benen hebben wel het Ecocert- en Cosmebio-label. Alle drie producten dragen bovendien het label 'Sud de France', dat staat voor ambachtelijke topkwaliteit.

Honigbijproducten

Propolia is vijfendertig jaar geleden ontstaan vanuit een imkerij in het Zuid-Franse Clermont L'Hérault en is specialist op het gebied van honingbijproducten. Honing, propolis en koninginnegelei dragen al sinds mensenheugenis bij aan een goede gezondheid. Propolis maken bijen van boom- en bloemknoppenhars. Ze gebruiken het als kit- en afweermiddel. De werking van propolis voor de mens is tweeledig: ontsmettend en stimulerend voor de natuurlijke weerstand. Het bekendst is de ontsmettende werking, in de vorm van tinctuur. Apimab, het laboratorium van Propolia, zuivert de propolis, zodat de werkzame stoffen, waaronder flavonoïden, goed door het lichaam opgenomen kunnen worden. Koninginnegelei wordt gemaakt door jonge bijen en zorgt ervoor dat een larve uit een bevrucht ei kan uitgroeien tot een koningin. De werking voor de mens is stimulerend voor de aanmaak van nieuwe cellen. Koninginnegelei wordt zowel inwendig als uitwendig gebruikt; inwendig tegen (chronische) vermoeidheid en slechte weerstand, uitwendig voor huidverzorging.

Voor meer informatie: www.dewerkbij.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.